• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 4 Martie , 2020

Întâlnire de informare cu elevii din Remetea Chioarului

La finele săptămânii trecute, 35 de elevi și profesori de la Școala Remetea Chioarului au avut parte de o lecție inedită despre biodiversitate și protecția mediului. Întâlnirea a fost organizată de Asociația Profesională GeoMMed, în cadrul proiectul „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”. Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Opera­țional Infrastructură Mare 2014-2020, Obiectiv specific 4.1 Creș­te­rea gradului de protecție și con­servare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.
Printre activitățile proiectului se numără și organizarea în 7 unități şcolare, a unor ateliere de lucru și discuții în cadrul orelor de diri­genție/biologie/geografie, pe baza realizării unei expoziții itinerante de fotografie și distribuirea de materiale informative, cu scopul creșterii gradului de informare a elevilor și profesorilor din arealul vizat de proiect, cu privire la importanța conservării habitatelor și speciilor de interes comunitar din situl Natura 2000.
Întâlnirea de la Școala Remetea Chioarului a fost cea de-a cincea organizată în cadrul proiectului. Elevii au urmărit cele două filme documentare realizate și au aflat de la biologul Călin Ardelean, expert biodiversitate, și rangerul Viorel Coroian, detalii inedite despre speciile protejate din cadrul ariei. Toți participanții au primit materiale de informare și promovare (tricouri, șepci, broșuri, pixuri, memory stick-uri).

La final, elevii au fost informați că se pot înscrie cu eseuri, colaje sau fotografii la un concurs de promovare a ariei protejate. Autorii celor mai bune 3 lucrări vor fi premiați cu cărți și vor primi titlul de „Ambasador al sitului Natura 2000”.
De asemenea, în cadrul școlii are loc o expoziție foto, în care elevii pot admira peisaje și specii din aria protejată.

Directorul Școlii Remetea Chioarului, Călin Moje a mulțumit echipei de proiect și și-a arătat disponibilitatea pentru o colaborare cât mai strânsă pe această temă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.