• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Noiembrie , 2019

Întâlnire de informare cu elevii de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Târgu Lăpuș

Vineri 25 octombrie, Asociația GeoMMed, custodele Cheilor Lăpușului, a organizat la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuș o întâlnire cu elevii. Este primul eveniment de acest fel, din seria celor 7 întâlniri/ateliere de lucru care au loc în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpuşului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpuşului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

 

 

Asociația profesională GeoMMed implemen­tea­ză proiectul „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului împreună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”.

Proiectul este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infra­struc­tură Mare 2014-2020, Obiectiv specific 4.1 Creșterea gradului de protecție și conservare a biodi­versității și refacerea ecosistemelor degradate. Printre activitățile proiectului se numără și organizarea în 7 unități şcolare, a unor ateliere de lucru și discuții în cadrul orelor de dirigenție/biologie/geografie, pe baza realizării unei expoziții itine­rante de fotografie și distribuirea de materiale informative, cu scopul creșterii gradului de informare a elevilor și profesorilor din arealul vizat de proiect, cu privire la importanța conservării habitatelor și speciilor de interes comunitar din situl Natura 2000.

Prima întâlnire de acest fel a avut loc vineri, 25 octombrie, la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuș. La eveniment au participat peste 30 de elevi și profesori. Liceenii au fost aduși în atmosfera din Chei prin vizionarea celor două filme realizate în cadrul proiectului și prin materialele de informare și promovare primite (tricouri, șepci, broșuri, pixuri, memory stick-uri).
Întrebărilor suplimentare venite din partea liceenilor, legate de Cheile Lăpuşului, le-a răspuns rangerul Viorel Coroian. Tinerii au încercat să afle cât mai multe informații, pentru că vor participa la un concurs care constă în realizarea unui eseu despre speciile și habitatele ariei protejate, care poate fi ilustrat cu fotografii inedite. Autorii celor mai bune 3 lucrări vor fi premiați cu cărți și vor primi titlul de „Ambasador al sitului Natura 2000”.
Următoarele întâlniri de acest fel vor avea loc la Școala Gimnazială Copalnic Mănăștur, Școala Gimnazială Vima Mică, Școala Gimnazială „Ion Popescu de Coaș” Coaș, Școala Gimnazială Remetea Chioarului, Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare și Școala Gimnazială „Dr. Teodor Mihali” Boiu Mare.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.