• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2024

Întâlnire comună alături de Comisia economică

Astăzi, în cadrul unei ședințe complexe și importante a Comisiei juridice din Senatul României, am avut privilegiul să prezidez o întâlnire comună alături de Comisia economică. Tema dezbaterilor s-a concentrat pe trei legi de mare relevanță și complexitate.

 
Primele propuneri discutate au vizat ajustarea activității Consiliului legislativ și a Consiliului Concurenței. Aceste instituții fundamentale pentru buna funcționare a statului necesită o abordare atentă și detaliată, iar modificările propuse trebuie să fie analizate cu maximă rigoare.
 
În ceea ce privește Legea referitoare la Consiliul legislativ, s-au impus modificări precum stabilirea unui mandat de 5 ani pentru președintele Consiliului Legislativ și președinții de secție, cu posibilitatea unei singure reînnoiri, extinderea oportunităților de carieră pentru personalul non-juridic și restructurarea departamentelor Consiliului. Aceste modificări au fost votate astăzi în plenul Senatului și urmează să fie analizate de Camera Deputaților, fiind cameră decizională.
 
În ceea ce privește Legea privind polița RCA, discuțiile au fost amânate pentru săptămâna viitoare, pentru a permite o analiză atentă a amendamentelor formulate în cadrul ședinței de astăzi. Modificările propuse includ introducerea unui sistem de bonus/malus pentru primele de asigurare RCA, care va determina reduceri sau majorări în funcție de criterii precum istoricul de daune, comportamentul în trafic și respectarea obligațiilor de asigurare.
 
Este important ca aceste propuneri legislative să fie dezbătute și adoptate în mod responsabil și judicios, având în vedere impactul lor asupra societății și a mediului de afaceri. 
 
Ne asigurăm că procesul legislativ este transparent și că interesele cetățenilor sunt protejate corespunzător.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.