• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 04 Decembrie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Septembrie , 2022

Înființarea unei noi linii de gardă și dotarea secției de neonatologie

 În ultima ședință a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni au votat și o serie de proiecte care vizează dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate din Maramureș.  Un prim proiect important în acest sens este „Dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală din cadrul Spitalului Județean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» cu aparatură medicală de înaltă performanță”.

Prin acest proiect, vor fi achiziționate echipamente medicale de ultimă gene­rație, aparatură necesară în Compartimentul de Terapie Intensivă pentru nou-născuți a Spitalului Județean. Secția de Neonatologie a Spitalului Județean funcționează cu 45 de paturi, dintre care 10 sunt pe Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală.
Proiectul este în valoare de 7.113.348,76 lei, TVA inclus, și se va finanța prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.
„Prin dotarea cu aparatură de specialitate a compartimentului de Terapie Intensivă pentru nou-născuți, vom putea oferi copiilor născuți prematur servicii medicale mult mai complexe, folosind aparatură clinică de ultimă generație”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.
Un alt proiect important este înființarea liniei de gardă pentru Compartimentul chirurgie cardiovasculară la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, prin care va fi asigurată continuitatea serviciilor medicale de calitate.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.