• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Octombrie , 2021

Începutul noului an universitar 2021-2022

Luni, 27 septembrie 2021, de la ora 8.00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit, în prezența Preasfințitului Părinte Iustin, Întâistătătorul Eparhiei, Sfânta Liturghie, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare, în prezența părinților profesori, a cadrelor didactice și a studenților teologi și masteranzi din cadrul De­parta­mentului de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” a Centrului Universitar „Nord”.

Din soborul părinților slujitori au făcut par­te doi părinți, slujitori ai catedralei, Pr. Florin Hoban, inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Maramureș, Pr. Viorel Bud, alături de cadre didactice care predau în instituția de învă­țământ menționată mai sus: Pr. conf. univ. dr. Ștefan Pomian, Pr. conf. univ. dr. Adrian Gheor­ghe Paul, Pr. lect. dr. Ma­rius Sabou și Pr. asist. univ. dr. Claudiu Pop. Au fost prezenți și părinții diaconi Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Ghe­rasim Nap, Ioan Onuț Păcurar și Vasile Bud.
Răspunsurile liturgice au fost date de către membrii Corului „Sfântul Ioan Damaschin” al Departamentului de Teologie diri­jați de Pr. conf. univ. dr. Teofil Stan.
Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Mara­mu­reșului și Sătmarului, a bine­cuvântat pe studenții din cadrul departamentului îndemnându-i să rămână fideli credinței și învățăturii noastre ortodoxe, să frecventeze cât mai des posibil cursurile teologice pentru a acumula cât mai multe informații de la cadrele didactice de specialitate.
Deschiderea anului universitar 2021-2022 a continuat la Teatrul de vară din municipiul Baia Mare, unde au fost rostite me­sajele și cuvin­tele din partea conducerii Uni­ver­sității Teh­nice, în prezența tuturor studenților de la toate secțiile din cadrul facul­tăților din municipiu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.