• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 13 Octombrie , 2021

Inaugurarea expoziției „Maramureș: tradiții și povești” la Castillo Farro din Castro Urdiales

În 1 octombrie a avut loc inau­gurarea expoziției „Mara­mureș: tradiții și povești” la Castillo Farro din Castro Urdiales, Cantabria, Regatul Spaniei. La vernisajul expoziției au fost prezenți: Marian Popescu, Consulul general al României la Bilbao, Susana Herran Martin, primarul orașului Catro Urdiales, Sancho Mitchell de Diego, Consulul Onorific al României la Santander, Mădălin Șelaru, preot al parohiei ortodoxe române din Castro Urdiales, Monica Mare, manager al Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară și Anamaria Nagy, curatorul expoziției, precum și membrii ai comunității de români din Castro Urdiales.
Expoziția este structurată pe două secțiuni, una fotografică și una etnografică, care prezintă o imagine complexă a satului maramureșean, deosebit prin valorile și tradițiile autentice.
Partea de fotografie prezintă câteva imagini din lumea satului maramureșean, precum sărbători, obiceiuri, ocupații, meșteșuguri, portrete, biserici vechi de lemn și peisaje cu clăi de fân.
Expoziția etnografică cuprinde o varietate de obiecte tradiționale pre­cum: cămeși, șorțuri, zadii, poale, cojoace, zgărdane, clopuri, brâie etc.

Expoziția face parte din seria evenimentelor de promovare a culturii și tradițiilor românești cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania.

Organizatori: Consiliul Județean Maramureș, Ambasada României în Regatul Spaniei și Consulatul General al României la Bilbao, în parteneriat cu Primăria Orașului Castro Urdiales, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și Consulatul ono­rific al României la Santander.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 1-24 octombrie 2021, de luni până duminică, în intervalele orare 11.00-13.30 și 18-20.00, în Castillo Faro din Castro Urdiales, Regatul Spaniei.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.