• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Noiembrie , 2018

Guvernul României a semnat acordul de finanțare cu UAC Europe, pentru investiția de la Aeroport

Maramureșul beneficiază de cel mai important și consistent ajutor de stat acordat de Guvernul României, prin schema pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie! În 10 septembrie, Guvernul a redeschis această schemă importantă care s-a bucurat de un real succes în rândul companiilor.

UAC Europe a depus o aplicație în cadrul acestui program, pentru noua investiţie din zona Aeroportului Inter­na­țional Maramureș, care, în cifre, înseamnă: peste 130 de milioane de Euro investiți, peste 1.000 de locuri de muncă create și peste 60.000 de mp de construcții, amplasate pe cele peste 40 de hectare de teren pe care compania le deține în zonă. Este o investiția strategică, unică nu doar în regiune și în țară, ci și în sud-estul Europei. Proiectul UAC Europe din Tăuți se va derula până în 2021 și va cuprinde producția propriu-zisă, care înseamnă extruziune titaniu, extruziune tuburi aluminiu, prelucrare titaniu, tratare și vopsire titaniu și subansamble; un Centru de Training și Organizația de Design. Din fericire, Guvernul României a aprobat ajutorul de stat în valoare de 37,5 de milioane de euro pentru acest proiect, iar luni, 12 noiembrie, Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe a semnat acordul de finanțare cu Guvernul României. Ceremonia a avut loc la Palatul Victoria, în prezența premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. În prima etapă au fost selectate 9 proiecte cu o valoare totală de 1,3 miliar­de de lei, pentru finanțarea cărora a fost aprobat ajutor de stat în valoare de 491,2 milioane de lei, dintr-un buget alocat de 614 milioane de lei. Proiectele aprobate vor crea 1.947 noi locuri de mun­că și vor contribui cu 515,1 milioa­ne lei la dezvoltarea regională, prin ta­xele și impozitele suplimentare plătite ca urmare a implementării acestora. Pro­iectul UAC Europe este cel mai mare dintre cele nouă proiecte aprobate până acum de Guvern prin această schemă.

„Sunt foarte bucuros că am semnat astăzi primele 9 proiecte de investiții care vor aduce plusvaloare economiei românești. Beneficiile pe care acestea le vor aduce trebuie privite din două perspective - cea a dezvoltării regiunii în care se va realiza investiția și cea a creării a aproape 2.000 de noi locuri de muncă”, a declarat dl. Eugen Teo­dorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Iar premierul Viorica Dăncilă a declarat că: „Vă mărturisesc că am așteptat cu mult interes acest moment al semnării primelor acorduri de finanțare acordate în acest an, în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. Spun acest lucru din mai multe considerente. În primul rând, pentru că aceste proiecte de investiții, care vor fi dezvoltate cu sprijin guvernamental, vor aduce plusva­loare economiei românești, prin efectul de multiplicare. Este vorba despre investiții în domenii cu impact major în economie, cu impact economic, dar și impact social şi mă refer la industria auto, industria materialelor de cons­trucții, industria aeronautică, sănătatea și asistența socială. Proiectele pentru care se semnează acordurile de finan­țare în această primă etapă au o valoare totală de 1,3 miliarde lei. Sprijinul guvernamental este unul consistent - aproape 500 de milioane de lei. Aș vrea să subliniez, de asemenea, beneficiile sociale. Prin dezvoltarea acestor inves­tiţii vor fi create aproximativ 2.000 de locuri de muncă în domenii în care România are forță de muncă înalt calificată. (...) În încheiere, doresc să îi felicit pe investitorii care vor beneficia de finanțarea celor nouă proiecte. Atât pe cei prezenți aici, dar şi pe toți oa­menii de afaceri români și străini, vreau să îi asigur că au la Palatul Victoria un partener”.

„Doresc pe această cale să mulțumesc autorităților locale, județene și naționale și tuturor instituțiilor deconcentrate pentru sprijinul acordat în depunerea și aprobarea aplicației pentru ajutorul de stat precum și în derularea proiectelor noastre în România și să-i asigur totodată că, la fel ca și până acum, compania noastră va pune accent pe legalitate, transparență și seriozitate în activitatea sa, în relațiile cu comunitatea și cu autoritățile statului”.
Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UACE

 

Despre acest ajutor de stat extrem de important acordat județului Maramureș de Guvernul României, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că este cea mai mare investiție privată aprobată de Guvern și a subliniat faptul că este mândru că această finanțare vine în Maramureș.    
„Statul Român va contribui efectiv cu aproape 40 de milioane de euro. Vorbim despre cea mai mare investiție privată aprobată de către Guvernul României și sunt mândru că se va face în Maramureș. Vreau să mulțumesc public președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru sprijinul constant acordat acestui proiect încă din anul 2017 și apoi ministrului Eugen Teodorovici pentru implicarea directă. Am avut în acest an, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, alături de reprezentanții UAC, întâlniri succesive la București cu reprezentanții Guvernului pentru depășirea tuturor obstacolelor și putem spune azi, cu mândrie: Da! Se poate! Cu profesiona­lism și răbdare, în Maramureș lucrurile se schimbă în bine. Întreaga zonă de lângă investiția UAC și Aeroportul Internațional Maramureș va deveni, încet, polul de dezvoltare economică a județului”, a arătat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.