• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Ianuarie , 2019

Guvernul României a alocat, din fondul de rezervă bugetară, peste 16 milioane de lei primăriilor din Maramureș

În nota de fundamentare a hotă­rârii privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru unele unități administrativ-teritoriale, județul Maramureș a fost propus cu 52 de localități, bani fiind acordați fiecărei primării, în funcție de soli­citarea făcută.
În ședința de Guvern de zilele trecute a fost aprobată suplimentarea su­melor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea buge­telor locale pe anul 2018 cu suma de 262.670 mii lei din Fondul de re­zervă bugetară la dispoziția Guver­nului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, și alocarea acesteia buge­telor locale ale unităților administrativ-teritoriale, potrivit anexei, care face parte integrantă din prezenta ho­tărâre, pentru plata cheltuielilor curente și de capital.
Prin această Hotărâre, Maramureșul a primit pes­te 16 milioane de lei, ceea ce si­tuează județul nostru în Top 3 la nivel național, după județele Vaslui și Giurgiu, potrivit informa­țiilor oferite de președintele Consi­liului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Astfel, sume de peste 1.000 mii lei au primit municipiul Sighetu Marma­ției, orașele Borșa și Vișeu de Sus, dar și comunele Rozavlea și Săcă­-lășeni.


„Guvernul României a alocat, la finalul anului 2018, o nouă sumă consistentă pentru a veni sprijinul autorităților locale. Peste 16 mi­lioane de lei au primit primăriile din județul Maramureș pentru a încheia în cele mai bune condiții acest an. Consiliul Județean Maramureș a efectuat toate demersurile necesare pe lângă Uniunea Consiliilor Județene din România, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Finanțelor Publice încă de la începutul lunii decembrie și faptul că demersul nostru a fost încununat de succes ne bucură în mod deosebit. Am discutat cu consilierii județeni, în plenul ultimei ședințe a Consiliului Județean Maramureș, desfășurată marți, 18 decembrie, despre această Hotărâre a Guvernului României și suntem foarte încântați că a treia sumă la nivel național a fost alocată județului nostru. Maramureșul a beneficiat constant, în ultimii ani, de sprijin guvernamental pentru investiții sau pentru funcționare și acest lucru ar trebui să fie apreciat de toți cei care înțeleg cum funcționează administrația locală. Avem obligația, în anul 2019, să menținem acest standard de serio­zitate în raport cu Guvernul României, pentru­ a accesa și pe mai departe fonduri consistente pentru dezvoltarea județului”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.