• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 22 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 1 Decembrie , 2020

Guvernul PNL a lansat Planul Național de Redresare și Reziliență: cum vor fi cheltuite cele 30 de miliarde de euro de la UE

Guvernul PNL a lansat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), în prezența premierului Ludovic Orban și a altor membri ai executivului.

 

 

„Este un plan amplu şi vom avea peste 30 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a finanţa mă­surile din acest plan. Este o măsură foarte largă care se referă şi la reforme, şi la măsuri de infra­structură, şi la multe sectoare care trebuie să fie şi modernizate, dar şi redresate”, declara, la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Klaus Iohannis.
PNRR este documentul strategic al României care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii la nivel naţional pentru instituirea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR). Sursa de finanţare este reprezentată de fondurile alocate pentru România în cadrul MRR şi în completare din surse alocate de la bugetul de stat.
Printre proiectele incluse sunt cele de infrastructură pentru mobilitate urbană, regenerare urbană, turism şi cultură, ecologizare platforme industriale, construire / reabilitare / modernizare clădiri publice, inclusiv clădiri pentru spaţii de lucru, teh­nice, cazare şi desfăşurarea activi­tăţilor instituţionale, în vederea scă­derii emisiilor de carbon, inves­tiţii în infrastructura educaţională şi dotarea cu echipamente de laborator pentru toate formele de învăţământ, inclusiv învăţământul profesional şi tehnic, învăţământul dual şi colegii centenare, învăţământul universitar, investiţii în campusuri, reabilitare / modernizare / extindere clădiri exis­tente şi clădiri noi, reabilitare / mo­dernizare / extindere sisteme cen­­tra­lizate de producere şi distri­bu­ţie a energiei termice necesare po­pu­laţiei în valoare de maxim 450 milioane lei.
Fondurile vor fi alocate şi pro­iec­telor de infrastructură publică din domeniul sănătăţii pentru: extinderea/reabilitarea/modernizarea clădirilor destinate unităţilor sani­tare, dotarea cu aparatură şi echipamente medicale a acestora, reor­ganizarea circuitelor pentru a răspunde condiţiilor igienico-sa­nitare în vigoare, cu asigurarea unor circuite temporare în caz de epidemii, pandemii şi alte situaţii de urgenţă, precum şi alte măsuri necesare creşterii rezilienţei în sfera oncologică, a bolilor cardio-vasculare şi ATI.
De asemenea, vor primi alocare euro­peană şi proiectele de infrastructură de apă-canalizare ai căror beneficiari finali sunt operatorii de apă şi cana­lizare pentru extinderea, moder­nizarea, reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare existente, inclusiv pentru aglomerările pentru care numărul de gospodării este sub 2.000 pentru racordarea la reţeaua de canalizare cu condiţia să accepte soluţia tehnică de racordare prevăzută de legislaţia în vigoare pentru aglomerări sub 2.000 de gospodării, în limita valorii de maxim 250 milioane lei.
Finanţare vor primi şi proiectele de infrastructură edilitară destinate lo­calităţilor rurale limitrofe localită­ţilor urbane pentru: apă-canalizare, modernizare/extindere/reabilitare/dezvoltare de drumuri interioare ale localităţilor, mobilitate urbană în parteneriat cu localităţile urbane, regenerare urbană, sistem de iluminat public, sisteme inteligente de dis­tribuţie a combustibililor de tran­zi­ţie, sisteme centralizate de ali­men­tare cu energie termică destinate localităţilor rurale limitrofe localităţilor urbane, în limita valorii de 250 milioane lei.
Călin Bota, candidat PNL pentru Camera Deputaților, a declarat că: „Fondurile europene alocate din Planul Național de Redresare și Reziliență le vom folosi pentru a implementa proiectele de care județul nostru are nevoie. Trebuie să folosim banii europeni în mod inteligent prin adoptarea unor măsuri benefice pentru maramureșeni și să valorificăm cât mai mult potențialul de dezvoltare al Maramureșului”.

 

 

Material electoral la comanda PNL Maramureș, Realizat de: S.C. NEW MEDIA S.R.L., Cod AEP - 11200025.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.