• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Ianuarie , 2023

Guvernul a fost luat, din nou, prin surprindere, de începerea școlilor!

„Gripa nu apărut de azi sau de ieri, ci ne-am confruntat cu ea an de an. Nu este pentru prima dată când România se confruntă cu un număr uriaș de cazuri de gripă sau de viroze. Doar că, după Covid-19, guvernanții noștri și specialiștii în sănătate publică nu mai știu cum trebuie să reacționeze în cazul unei epidemii de gripă obișnuită.
Începerea școlii i-a luat ca din oală pe guvernanți, care abia târziu și-au dat seama că, pe 9 ianuarie, s-au reluat cursurile. În loc să fie pregătiți să prevină și să trateze eventuale cazuri de gripă sau viroze, gu­vernanții au venit cu tot felul de idei, care de care mai ciudate.
Mai exact, școlile să facă triaj zilnic în colectivități, la începutul primei ore de curs. Nu spune, însă, nimeni nimic din Ministerul Edu­cației sau al Sănătății despre lipsa resursei umane!
Cu ce medici? Care cadre medicale din școli?
Dar tot Guvernul vine cu soluția: acolo unde nu există personal medical suficient, triajul să se facă de către cadrele didactice – cu mențiunea că este vorba, în acest caz, de un triaj observațional! Pe lângă politică și fotbal, acum toți românii trebuie să se priceapă la identificarea «din ochi» a cazurilor de gripă și de viroze.
Propunerile guvernanților nu doar că sunt făcute pe genunchi, ci par mai degrabă a fi doar o formă de a arăta românilor că lucrează, sperând că aceștia vor trece cu vederea faptul că nu s-au pregătit pentru sezonul de viroze și de gripă. Încă din toamna trecută se știa de criza medicamentelor şi de absența vaccinurilor antigripale din farmacii. Doar că, în stilul în care ne-a obișnuit deja, Guvernul PSD - PNL - UDMR nu a schițat niciun gest.
Domnul ministru Rafila trebuie să explice public, în primă fază, dacă sunt suficiente stocuri de medicamente pentru gripă și viroze și dacă există, la nivelul ministerului, un plan bine pus la punct sau totul se face după ureche!”, se arată într-un comunicat AUR.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.