• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 24 Ianuarie , 2024

George Simion, președintele AUR, discurs la Iași

 Discursul președintelui AUR, George Simion, în cadrul conferinței „Suveranitate națională 1859 – 2024. Arc peste timp” organizată la Iași:
 

„Niciodată în viața asta să nu vă fie rușine pentru cine sunteți. Să nu vă fie rușine că faceți parte din această mișcare, așa cum ar vrea unii. Să nu vă fie rușine că sunteți români, cum ar vrea mulți.
Noi suntem AUR! Noi luptăm pentru România și suntem mișcarea care luptă pentru suveranitate națională! Bine v-am găsit, pe 24 ianuarie, la Iași!
 

Astăzi, o să îi scutim pe acești guvernatori, pe acești administratori slabi, pe acești conducători vremelnici ai României, de prezența noastră. Să se huiduie ei între ei, să facă bâlci, să facă ce vor ei - ei între ei.
Începem programul de ziua națională prin această conferință „Arc peste timp: 1859 – 2024. 165 de ani de suveranitate”, după care vom porni, după ce ne vom prinde în hora unirii, în marșul unirii. Nu participăm la bâlciul lor, nu participăm la înscenările lor. Noi suntem AUR și avem altă țintă decât Iohannis și Ciucă.
Debutăm manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor cu această conferință. Vorbim despre Alexandru Ioan Întâiul, vorbim despre felul în care și românii simpli și elita țării de la acea vreme au spus „Noi îl vrem pe Cuza domn”. Vorbim despre felul în care am reușit, în ciuda imperiilor care ne încolțeau, să avem astăzi și atunci România.
 

Este foarte important fiecare element de suveranitate: limbă, monedă, stat. Uitați-vă că sunt popoare și astăzi, în 2024, care nu au propriul stat.
Acum 165 de ani, oameni adevărați ai neamului nostru viteaz au reușit să dea acestui popor propriul stat. Mai mic la început - nu cuprindea Suceava, nu cuprindea Chișinăul, nu cuprindea Sibiul, nu cuprindea Alba Iulia, nu cuprindea Timișoara. Însă a durat aproximativ 60 de ani și am avut și Chișinăul și Cernăuțiul și Suceava și Alba Iulia și Timișoara.
 

Este foarte important să înțelegem că ceea ce facem noi, ca parte a mișcării suveraniste Alianța pentru Unirea Românilor, este o continuare a acelei mișcări suveraniste. Este foarte important să înțelegem că în momentul în care Unirea celor două principate a fost recunoscută internațional și am putut avea guvern propriu, după aceea monedă, după aceea am putut emite pretenții asupra celorlalte teritorii ocupate și locuite dintotdeauna de conaționalii noștri, atunci a fost un început.
 

Astăzi, la capitolul suveranitate națională, stăm mai slab. Și colegii mei, Principele Sturdza, gânditorul Sorin Lavric, liderul național Claudiu Târziu și generalul Armatei Române, Mircia Chelaru, o să vă explice despre aceste lucruri.
Eu vreau să vă spun un singur lucru: Unirea, dragi colegi din AUR, nu s-a făcut de pe fotoliile moi. Sau nu s-a decis peste capul populației din niște birouri ascunse undeva unde era cald. După ce la Iași Alexandru Ioan Întâiul a fost proclamat domn, a venit rândul Bucureștiului. Și erau foarte mulți dintre parlamentarii de la acea vreme care nu doreau să îl aleagă pe Cuza domn, indiferent ce a zis Moș Ion Roată către divan. Și de aceea a fost nevoie de bresle. A fost nevoie de breasla măcelarilor, de exemplu, să își ascută cuțitele în Dealul Patriarhiei de astăzi.
Nu înțeleg cum ne-am trezit astăzi cu breasla covrigarilor care ne conduce. Și nu înțeleg, pentru că de la Buzău avem oameni de seamă. L-a avut țara pe primul ministru Alexandru Marghiloman. A avut partida conservatorilor. Astăzi o avem pe colega noastră Elena Năstăsoiu, care a dat țării generații după generații de oameni care astăzi apără România.
Ne-am trezit cocoțat cu un fals revoluționar - nu știu ce revoluționar e ăsta care de frica mulțimilor nu vine astăzi la Iași, cum nu vine niciodată Klaus Iohannis. Să le fie rușine pentru asta.
 

Dar nu pentru ei am venit noi la Iași și mergem de la ora 15 la Focșani, ci pentru noi. După ce finalizăm această conferință, pentru că Unirea nu s-a făcut în fotolii moi și la căldură, cu toții o să ieșim afară pentru a cere ca România să nu aibă graniță la Prut și pentru ca România să fie o țară suverană.
Anul acesta este anul victoriei! Și pentru că suntem în fiecare an aici, la Iași, din ce în ce mai mulți și pentru că este anul în care trebuie să repornim lupta pentru suveranitate națională, am încredere în fiecare dintre voi că veți merge până la capăt, de acum din ianuarie și până în decembrie.
 

Dumnezeu să binecuvânteze România!”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.