• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 05 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Februarie , 2024

George Simion, președintele AUR: “coaliția are o singură preocupare - cum să rămână la putere în mod ilegal”

 După cum bine știți, de o lună de zile nu se mai pune nicio problemă reală, aici în Parlamentul României. Nu vorbim de Planul Național de Combatere și Control al Cancerului, de interzicerea jocurilor de noroc sau măcar a publicității la jocurile de noroc. Nu vorbim de salariul minim sau de recalcularea pensiilor.

 
 
O singură preocupare este pe masa de lucru a coaliției: cum să rămână la putere în mod ilegal, în mod neconstituțional. Practic, se urmărește menținerea la putere ilegitim și neconstituțional a unui partid care nu mai are susținere populară. Vorbim despre un grup infracțional organizat și vom depune solicitări în acest sens la procuratura generală pentru conspirație la încălcarea Constituției și pentru crearea unui grup infracțional organizat, tăinuire de informații. Avem mulți oameni care ne-au spus că asupra angajaților Autorității Electorale Permanentă, ieri, s-au făcut presiuni pentru scrierea pe repede înainte a unei formule de încălcare a Constituției. Nu vom permite așa ceva. Cred că fiecare român înțelege de ce această grabă. Nu avem nicio problemă dacă alegerile se organizează pe 9kiunie, pentru că suntem convinși că românii îi vor taxa la vot pe cei din PSD, pe cei care tolerează ca anexa să facă regulile în această țară și că președintele țării să se implice în jocul democratic. Este fără precedent. Domnul Klaus Iohannis, cel care a tăcut nouă ani, încearcă acum să își salveze partidul. Faceți ce vreți dumneavoastră, dar nu așa, nu călcând în picioare Constituția. Facem un apel la toate instituțiile statului responsabile de protejarea ordinii constituționale să ia atitudine și să împiedice această tentativă de lovitură de stat. 
 
 
Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat. Urăsc hotarul nedrept de la Prut. Nu văd niciun argument pentru ca al doilea stat românesc să continue să existe în altă componență decât în componența țării mame și nu îmi doresc perpetuarea unei statalități moldovenești diferite de România. Eu iubesc România de la Nistru până la Tisa. Vă dați seama că noi avem un plan de unire, nu ne dorim să mai existe Președinție, Parlament acolo la Chișinău. Vrem să avem o singură țară, cum aveam înainte ca doi criminali ai istoriei, Stalin și Putin, să ne despartă. Cu siguranță în ochii guvernanților din Republica Moldova asta este echivalent cu o destabilizare, dar ăsta sunt de mic, așa m-au învățat bunicii că e corect, așa am auzit la Grigore Vieru, la Ion și Doina Aldea-Teodorovici, la Adrian Păunescu, la Dumitru Matcovschi, la Leonida Lari, la Ion Ungureanu și la atâția și atâția duși eroi ai românității de dincolo de Prut și nu voi înceta să afirm acest adevăr istoric pe care l-am scris pe toate zidurile și în toate inimile de pe ambele maluri ale Prutului: Basarabia e România. 
 
 
Atât i-a dus mintea pe cei de la USR. Eu nici nu recunosc acel stat și îmi doresc cât mai repede să fim uniți. Îmi desfășor activitatea oriunde doresc eu, cât că prezența mea fizică nu poate fi exercitată în momentul ăsta. Colegul Boris Volosatîi deține actul de închiriere pentru acel spațiu, unde ajutăm români din Republica Moldova. Dacă domnii de la USR văd o problemă în asta.....
 
 
Nici nu mă interesează de cei care au impresia că sunt de o altă naționalitate și că nu sunt român. Înseamnă că sunt victime ale Sindromului Stockholm
 
 
Vreau să vă anunț că, având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm și noi strategia. Dacă vor fi și alegeri locale pe 9 iunie în total dispreț față de Constituție, atunci acceptăm candidați comuni din partea tuturor formațiunilor care să se lupte cu reprezentantul PSD-PNL, indiferent cum s-ar chema. Fac un apel. Ieri am fost la Iași, îl susținem la primăria municipiului Iași pe domnul Tudor Ciuhodaru, singurul care a apărut în sondaje că reprezintă o alternativă la Mihai Chirica PSD-PNL, la fel facem și în Suceava, la șefia Consiliului Județean, contra lui Gheorghe Flutur. La Cluj și-a anunțat intenția domnul deputat Sabin Sărmaș să îl contracandideze pe Emil Boc. Ne punem în spatele lui Sabin Sărmaș cu o listă plină de oameni vocali care au făcut opoziție în acești ani de când e Emil Boc șef la Cluj.
 
 
Atenție, candidatul AUR se va anunța pe data de 16 iunie și AUR va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale. Nu m-am decis încă (dacă voi candida). Ce vreau să spun e că vin alegerile locale într-un mod neconstituțional peste noi. Îmi voi dedica fiecare secundă de energie, ca președinte ales de către colegii mei, pentru a identifica cele mai bune soluții în fiecare comună. Nu mă interesează trecutul politic, nu mă interesează decât să pun stop acestei coaliții contra naturii, care dorește să fie la putere încă 10 ani de acum înainte. Voi face orice gest politic necesar, lăsând interesele partidului meu mai prejos, pentru a ne lupta cu ei. Dacă asta își doreau să obțină din partea AUR și a românilor îi anunț că tocmai au reușit. 
 
 
Este posibil, deși pentru noi era important, să nu ducem 12 europarlamentari la Bruxelles, să ducem nouă. Dar vom avea scor mai bun la Consiliile locale și județene. Suntem pregătiți de această luptă, nu ne ia prin surprindere. Dar să schimbi data alegerilor cu mai puțin de șase luni, să își bați joc de o decizie a Curții Constituționale din 2012, cerere semnată de actualul ministru al Justiției, să faci aceste lucruri care arată disperare îmi aduce aminte de anul 2012 când Băsescu încerca să se reinventeze. Să vină cu candidați comuni, noi o să ne luptăm în satele și orașele țării și la alegerile locale, indiferent că sunt în iunie sau septembrie. Fac apel către toți cei care își doresc să îi contracandideze pe primarii în funcție să vină la filialele noastre județene, suntem dispuși oficial să îi susținem pe toți.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.