• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 22 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Ianuarie , 2024

George Simion, președinte AUR: sesiune extraordinară pentru rezolvarea problemelor transportatorilor și agricultorilor

Președintele AUR, George Simion, a anunțat la Constanța că solicită întrunirea de urgență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a convoca o sesiune extraordinară în cadrul căreia să fie puse pe ordinea de zi a celor două camere proiectele de lege care îi privesc pe transportatori și agricultori.

 

„În calitate de președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, principala forță de opoziție, solicit întrunirea de urgență a Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului pentru o sesiune extraordinară în care să fie puse pe ordinea de zi a celor două camere proiectele de lege cu privire la transportatori și agricultori. Avem cinci proiecte de lege care pot fi puse pe ordinea de zi, iar colegii mei pregătesc hârtia către Biroul Permanent al Camerei Deputaților cu ordinea de zi. S-au făcut sesiuni extraordinare ale celor două camere ale Parlamentului pentru tot felul de prostii dorite de Iohannis, dorite de Ciolacu, dorite de diferite grupuri de interese. Este timpul ca parlamentarii să revină din vacanță și să pună pe ordinea de zi și doleanțele românilor. Nu credem că această problemă trebuie lăsată să fie amânată la nesfârșit. Sunt proiecte de lege, unele aparțin AUR, altele partidelor din actuala coaliție, care trebuie dezbătute de față cu românii și în fața protestatarilor care ies pe centura Bucureștiului, în Constanța, la Suceava, în Dolj și în alte județe ale țării”, a declarat președintele AUR.

 

George Simion a subliniat că își dorește ca doleanțele celor două categorii profesionale, cele 12 puncte dorite de transportatori și 40 de agricultori, să ajungă pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și Senatului cât de repede posibil. „Astăzi înaintăm această hârtie, miercuri se poate convoca sesiunea extraordinară a Parlamentului și poate începe dezbaterea acestor legi. După cum știe toată lumea, luna ianuarie este o lună de vacanță pentru parlamentari. Nu cred că trebuie să așteptăm noua sesiune, 1 februarie. Îi cer lui Marcel Ciolacu, îi cer lui Nicolae Ciucă, președinții celor două partide care formează actuala coaliție, să convoace de urgență această sesiune”, a adăugat acesta.

 

Președintele AUR a subliniat că „solicitările noastre vin în concordanță cu solicitările transportatorilor și agricultorilor. Este opțiunea lor să nu convocăm Parlamentul acum și să aștepte până pe 1 februarie. Dar protestatarii am văzut că nu mai au răbdare și românii în general, pentru că nu sunt doar agricultorii, doar transportatorii. Sunt și medicii de familie, sunt și alte categorii sociale care au probleme și nu mai există dialog tripartit în România”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.