• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 03 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Noiembrie , 2023

George Simion critică dur PNRR: Pentru dezvoltarea României primim prea puţin

Preşedintele AUR, deputatul George Simion a criticat, la o dezbatere, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), afirmând că România primeşte "prea puţini" bani pentru dezvoltare din cauza modului în care acest document "a fost gândit", "a fost trimis", "în care ne este validat".

 

"E vorba de acel PNRR care se tot renegociază, dar al cărui text original, asumat de România, nu e de găsit ca multe acte documente importante, bănuiesc. E vorba de acel PNRR în care am fost anunţaţi că vom primi bani europeni, dar, de fapt, ar trebui să mărim contribuţia noastră la înalta poartă şi la Comisia Europeană. E vorba de nişte bani, jumate dintre ei îi luăm împrumut. E vorba de nişte bani din care pentru dezvoltarea României primim prea puţin, din felul în care a fost gândit, din felul în care a fost trimis, din felul în care ne este validat. Era un mod de a păcăli, folosind reflexele primare, băţul şi morcovul. Şi, în opinia mea, la asta sunt folosiţi banii aceştia din PNRR în momentul acesta - să ne atragă ca, ulterior, să fim direcţionaţi, corijaţi, în direcţiile în care se doreşte", a susţinut Simion, la dezbaterea cu tema "PNRR - un dezastru naţional în aşteptare".

 

Potrivit acestuia, România se află acum pe o foaie de parcurs care duce la "desuveranizarea" ţării.

"Sunt sute de astfel de legi care sunt jaloane în PNRR şi noi trebuie să le votăm. Exemplul de luni, de asta a fost vot final pe Legea pensiilor, pentru că expira termenul. Deci, noi suntem în momentul ăsta pe o foaie de parcurs care, în opinia mea, duce la desuveranizarea ţării", a transmis liderul AUR.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.