Curs valutar

4.5680 RON


4.0093 RON


5.1744 RON


1.4823 RON

Recomandările Gazetei
Evenimente locale, concerte, teatru, expoziții, filme, cărțiNewsletter
Ultimele comentarii
Teo pe 03.03.2025 la 10:43
O idee excelenta, demararea acestui demers!
Felicitari, Gazeta!
bonta emese pe 29.02.2024 la 09:22
Domnilor ziaristi, sunteti intr-o grava eroare din nou, sunt in muzeu de pe vremea lui Ceausescu, domnul Alexa 

G. Buju pe 16.01.2024 la 01:04
Felicitari lui !
Bun si de cinste Morosan !!
De mirare e ca polutucii din acelashhh aluat moroseni nu fac 

Pompiliu Barbu pe 14.11.2023 la 16:08
Un om deosebit! De ar face fiecare roman pe sfert din ce a facut acest om Romania ar fi departe!

Marţi , 23 Noiembrie , 2010
GAZETA DE SIGHET / „Operatiunea deszapezirea”
Sighetu Marmatiei a descoperit reteta de economii in sezonul rece. In timp ce alte primarii cheltuie bani grei pe serviciile de deszapezire, Sighetul „ingheata” bugetul, contractand serviciile firmei de specialitate din subordine.
Drumuri curate si bani economisiti la buget? Pare imposibil. Nu este. Iar municipiul Sighetu Marmatiei a descoperit reteta perfecta prin care pot fi atinse ambele deziderate. Ioan Barbus, directorul economic al Primariei Sighetu Marmatiei explica: „Acum s-a emis o dispozitie prin care se iau bani dintr-o parte, sa se mute in alta parte, cu destinatia pentru deszapezire. Sumele alocate sunt cele necesare pentru aprovizionarea cu nisip, sare si alte materiale necesare. Oricum, nu alocam mai mult decat am alocat in bugetul anului trecut. Anul trecut am avut cam un miliard jumate lei vechi”.
Motivul economiei e simplu. Primaria contracteaza servicii de deszapezire de la Serviciul de Gospodarire Urbana, aflat in subordinea Consiliului Local si nu plateste decat munca efectiva a muncitorilor, nu si perioadele de stationare: „Spre deosebire de primariile care au contracte cu firme private privind asigurarea serviciului in perioada de iarna, noi nu platim si stationarea. Noi lucram cu Urbana, care este in subordinea Consiliului Local. Asa ca nu platim stationarea. Avem o conventie cu personalul de acolo, care in perioada cat sta acasa, nu e platit, si care sunt pusi pe statul de plata la interventii. Le convine si oamenilor, si noua, pentru ca nu platim stationarea. De fapt, noi n-am platit-o niciodata. Dar sunt altii care platesc miliarde, desi utilajele stationeaza. Sigur ca omul trebuie platit, daca-l tii la dispozitia ta, chiar daca nu lucreaza, dar noi avem aceasta conventie”.
Comentariile celorlalți
Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.
Comentează acest articol
Adaugă un comentariu la acest articol.