• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Septembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 28 Iulie , 2019

Finanțare de 3.100.000 de lei pentru bazinul descoperit de înot din cadrul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană”

Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș a fost prezent la semnarea contractului de finanțare în sumă de 3.100.000 de lei și al ordinului de lucrări pentru bazinul descoperit de înot din cadrul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană”, lucrările urmând să fie finalizate până în luna decembrie 2019.

 

„Au fost și foarte multe discuții încă de la începutul anului, am făcut presiuni din punct de vedere politic pentru ca MTS să beneficieze de un buget consistent care să facă posibilă obținerea acestei finanțări în Baia Mare. Și nu pot să nu reiterez faptul că poziția maramureșeanului Cosmin Butuza în fruntea Ministerului ajută, așa cum ne ajută toți maramureșenii care ne reprezintă la nivel guvernamental. Și mă refer aici la secretarul de stat din cadrul Ministerului Turismului, Bogdan Tomoiagă, care aduce o investiție extrem de mare în Borșa, dar și la ajutorul acordat pe partea de infrastructură rutieră de către secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea. Aceste lucruri dau forța unei organizații și unei echipe”.

Șeful administrației județene arată că, odată cu semnarea contractului și a ordinului de începere a lucrărilor, treaba celor cu autoritate admi­nis­trativă și politică se oprește, iar acum începe responsabilitatea aproa­pe exclusivă a constructorului.

„Ne bazăm pe seriozitatea celui care a câștigat o licitație publică și și-a adjudecat un contract în condiții de legalitate. Este nevoie ca această investiție să fie finalizată până la sfârșitul acestui an, fapt pentru care ne bazăm pe forța sa de mobilizare și îi transmitem că îl vom monitoriza cât se poate de atent. Băimărenii au nevoie de această investiție, este o promisiune certă a celor care s-au perindat la conducerea județului în acești ani, dar în special este promisiunea actualei conduceri: finali­zarea investiției la bazinul descoperit Gheorghe Demeca. Și noi cu siguranță ne vom ține de cuvânt”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.
 

Cosmin Butuza: „Acesta este primul pas către o bază sportivă performantă”
 

Bazinul descoperit de înot din cadrul Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” este un obiectiv cu o importanță deosebită pentru sportul local și național, dar și pentru băimăreni, fiind singurul bazin de acest fel din municipiul reședință de județ. „Investiția de 3.100.000 de lei a fost aprobată după numeroasele demersuri pe care le-am făcut în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, pentru că maramureșenii merită o astfel de investiție, iar sportivii care își doresc performanță au nevoie de o bază de pregătire la standarde europene. Acesta repre­zintă doar un prim pas spre norma­litate, respectiv către o bază sportivă performantă, adecvată pregătirii sportivilor de performanță. Ne-am fi dorit ca această investiție să fie accelerată, pentru ca băimărenii care așteaptă de mai bine de șapte ani această investiție să se poată bucura de o oază de răcoare în mijlocul orașului”, a precizat secretarul de stat în cadrul MTS, Cosmin Butuza.

Reprezentantul guvernamental a subliniat faptul că reabilitarea bazi­nului descoperit a fost unul dintre obiectivele sale propuse și asumate din momentul în care a fost învestit în funcția de secretar de stat în cadrul MTS. „Nu mi-am dorit să ajung la București doar pentru a face naveta și pentru a critica pe rețelele de socializare munca celor care își doresc cu adevărat să realizeze ceva, mi-am dorit să ajung într-o funcție de decizie, pentru a demonstra că și tinerii sunt capabili să realizeze lucruri cu adevărat importante pentru comunitatea din care fac parte. Apreciez deschiderea pe care a avut-o Primăria Municipiului Baia Mare, care a înțeles importanța acestei investiții și cred că, în continuare, va da dovadă de celeritate atunci când proiectele Complexului Sportiv Na­țional vor avea nevoie de auto­ri­zații și avize”, a arătat secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Cosmin Butuza.

Potrivit oficialilor, această investiție va pune municipiul Baia Mare pe harta competițiilor naționale și inter­na­ționale. Maramureșeanul Cosmin Butuza a subliniat faptul că a avut deja câteva discuții cu Camelia Potec, președintele Federației Ro­mâne de Natație și Pentatlon Mo­dern, care și-a arătat disponibilitatea în ceea ce privește o colaborare cu Complexul Sportiv Național pentru găzduirea unor competiții de talie internațională.

 


„Nu mi-am dorit să ajung la București doar pentru a face naveta și pentru a critica pe rețelele de socializare munca celor care își doresc cu adevărat să realizeze ceva, mi-am dorit să ajung într-o funcție de decizie, pentru a demonstra că și tinerii sunt capabili să realizeze lucruri cu adevărat importante pentru comunitatea din care fac parte”.
Cosmin Butuza, secretarul de stat în Ministerul Tineretului și Sportului

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.