• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 August , 2022

Final de tabără în Maramureș pentru copiii din Ucraina proveniți din zonele de conflict

 Zilele trecute, s-a încheiat tabăra destinată copiilor ucraineni proveniți din zonele de conflict: Donetsk, Karhkiv, Mykolaiv, Bucha și celor refugiați în Maramureș, organizată de Consiliul Județean Maramureș, la propunerea Comitetului European al Regiunilor, alături de Asociația Orașelor din Ucraina și împreună cu Instituția Prefectului Maramureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, YMCA.

La ceremonia de închidere a taberei a participat și pre­ședintele Consiliului Ju­dețean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan, care a transmis părinților și copiilor ucraineni că: „Suntem alături de Ucraina și de poporul ucrainean. Ne preocupăm și noi de viitorul vostru și vom încerca și pe mai departe să vă facem să simțiți sprijinul județului Maramureș și al tuturor românilor”.

În tabăra RO-UA, organizațiile pre­zente au desfășurat, pe parcursul săptămânii, o serie de activități precum: ritual de tabără, teste despre inteligența multiplă, jocurile olimpice, cortul ideal, bătălia dansului, tras cu arcul, talent show, provocări individuale și de echipă. La final de tabără, fiecare copil ucrainean a primit câte un mic cadou.

Președintele Comitetului European al Regiunilor, Vasco Alves Cordeiro, și Vitaly Klitschko, pre­ședintele Asociației orașelor din Ucraina și primarul orașului Kiev, au felicitat orașele și regiunile care organizează tabere de vară în Uniunea Europeană pentru copiii ucraineni, spunând că acesta este un act de solidaritate care oferă un sentiment de normalitate unora dintre milioanele de copii ucraineni ale căror vieți au fost zdruncinate de război.

Până acum, au fost organizate cinci tabere pentru copii ucraineni, cu facilitarea Comitetului European al Regiunilor, în Roma (Italia), Nîmes (Franța), Preili (Le­tonia), Wielkopolska (Polonia) și Mara­mureș (România). Mai sunt planificate tabere în regiunile Bavaria din Germania, Podkarpackie în Polonia, Mallorca în Spania și în orașul Gdańsk din Polonia.

Costurile aferente participării copiilor ucraineni din zonele de conflict în tabăra YMCA au fost suportate de Consiliul Județean Maramureș, Instituția Prefectului Maramureș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș, în baza unui acord de parteneriat semnat de către aceste instituții cu Asociația YMCA.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.