• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 22 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Educatie

Sambătă , 01 Iunie , 2024
Ziua Cititului Împreună- prilej de colaborare creativă în cadrul proiectului e Twinning ” Nature-Toy factory”
Proiectele colaborative eTwinning la nivelul practicilor didactice, cat si la nivelul predarii si invatarii sunt o sursa de inovare si de adaptare la nevoile reale ale elevilor prin activitatile de invatare nonrutiniere, menite sa incurajeze participarea, sa exemplifice legatura dintre teorie si practica, sa sustina motivatia pentru invatare.
Sambătă , 01 Iunie , 2024
Ziua Internațională a Pădurii – prilej de colaborare creativă în cadrul proiectului eTwinning NATURE – TOY FACTORY
In cadrul proiectului de colaborare internationala eTwinning „Nature – Toy Factory” au participat dascali din Romania, Turcia, Grecia, Italia, Lituania si Macedonia de Nord.
Luni , 20 Mai , 2024
Abuzul sexual asupra copiilor în mediul online, o problemă a anului 2024
Proliferarea in mediul online a imaginilor ce infatiseaza abuz sexual asupra copiilor sau cele care prezinta continut daunator s-a accentuat in primul trimestru al anului 2024.
Luni , 20 Mai , 2024
„PUNTE 2024”, legături consolidate între 56 de elevi olimpici din Maramureș (România) și raioanele Strășeni, Hîncești și Ungheni (Republica Moldova)
Consiliul Judetean Maramures demareaza proiectul „Tabara de excelenta – PUNTE educationala intre Maramures - Hincesti - Straseni - Ungheni, editia 2024”, finantat de Departamentul pentru Relatia cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului Romaniei.
Luni , 29 Aprilie , 2024
Sportul este esențial pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor, pentru o viață mai sănătoasă și mai echilibrată.
Senatorul Sorin Vlasin: ”Sportul face parte din educatie, de aceea trebuie promovat si sprijinit.
Luni , 15 Aprilie , 2024
Nou!!! Clasă pregătitoare Waldorf, la Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale” din Baia Mare
Incepand cu anul scolar 2024-2025, Școala Gimnaziala „Ion Luca Caragiale” din Baia Mare va aduce un suflu nou in peisajul educational baimarean si maramuresean, prin infiintarea primei clase pregatitoare in sistemul Waldorf
Luni , 15 Aprilie , 2024
Asociația Gutenberg lansează seria de TABERE GRATUITE DE WEEKEND pentru elevii din România
Asociatia Gutenberg - Organizatia studentilor vorbitori de limba germana din Cluj-Napoca, in parteneriat cu Centrul Didacto, organizeaza, in perioada aprilie-mai 2024, o serie de tabere gratuite de weekend dedicate elevilor din ciclul gimnazial...
Luni , 08 Aprilie , 2024
Comisia Europeană anunță lansarea concursului național Euro Quiz, adresat elevilor din ciclul gimnazial
Editia din acest an a concursului national, organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania in colaborare cu Ministerul Educatiei, se deschide cu entuziasm pentru toti elevii din clasele V-VIII. Daca esti pasionat de istorie, geografie, limbi straine sau cultura generala si vrei sa iti pui la incercare cunostintele alaturi de colegii tai, esti invitat sa te inscrii la Euro Quiz 2024.
Luni , 18 Martie , 2024
Tinerii din Fărcașa fac performanță sportivă
Administratia locala din comuna Farcasa a inteles mereu cat de importante sunt investitiile in educatie si tineri.
Luni , 18 Decembrie , 2023
Învățământul tehnologic din Baia Mare face un pas uriaș spre dezvoltare
Deputatul PSD Maramures, Gabriel Zetea, chestor al Camerei Deputatilor si inspectorul general al ISJ Maramures, Mihai Pop au avut o discutie aplicata pe tema educatiei cu viceprimarul cu atributii de primar-interimar, Ioan Doru Dancus, care a fost sustinut de Coalitia pentru Maramures sa continue proiectele bune ale administratiei locale.
Joi , 07 Decembrie , 2023
Preșcolari în vizită la obiectivele societății VITAL S.A.
In ajun de Mos Nicolae, Statia de Tratare a Apei din Baia Mare a rasunat de glasurile blande si duioase ale copiilor de grupa mica C – ALBINUȚELE, din cadrul Gradinitei cu Program Prelungit 'Micul Print' - Baia Mare.

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 17.06.2024
Mondo cane / Horror!
Oricat de surprinzator ar parea, exista o realitate si mai mare si mai amenintatoare decat conflictul fratricid Ucraina/ Rusia, cu ecourile unui razboi mondial in devenire. Și, totusi, este putin vizibil, putin discutat, o prezenta aproape spectrala.
Nicolae Teremtus pe 17.06.2024
Colțu’ meu / Bătrâneii și mizeriile lui Ștrebeli
Alegerile au fost, oamenii au votat, cei in drept au numarat si am aflat cine ne va conduce administrativ in urmatorii ani. Baia Mare, in premiera, a devenit social-democrata. Acest lucru a declansat multe discutii, dezbateri, in fata blocului, in autobuz, in taxi, la cumparaturi.
Ioana Lucacel pe 17.06.2024
Jenant, mișeilor! / Eroii de care avem nevoie
Motto: „O natiune care nu-si cinsteste eroii nu va avea eroi sa o cinsteasca.” - Winston Churchill
Stefan Gonczi pe 17.06.2024
Dialoguri virtuale / Economia planificată versus economie socialistă de piață (prima parte)
Intrebare: Sunt doua sisteme economice: Sistemul non economic (barterul, marfa contra marfa) si sistemul economic de schimb, cu cele doua ramuri, cea planificata si cea neplanificata (economia de piata). Noi toate le-am trait. Sa incepem cu economia planificata. Ce este ea si cum se manifesta?
Pr. dr. Cristian Stefan pe 17.06.2024
Calea, Adevărul și Viața / Primul Sinod Ecumenic
In Duminica a 7-a dupa Sfintele Pasti, Biserica Ortodoxa praznuieste primul Sinod Ecumenic al lumii crestine, care a avut loc in anul 325 la Niceea, pentru a condamna erezia, adica invatatura gresita, eretica a lui Arie.
Teodor Ardelean pe 17.06.2024
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (LXXII)
• 6 decembrie 2005. Autograf de la Nicolae Breban, pe pagina de titlu a cartii Vointa de putere (Ziua si noaptea), tiparita la Editura Dacia Cluj-Napoca in 2001 (611 p.): „Prietenilor mei, romani ce lucreaza in Spania, solidaritatea si omagiul lui Nicolae Breban”. Colectia: Biblioteca Dacia, Seria: Roman. Coordonator: Ion   

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania