• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 August , 2017

Ecograf portabil donat Secției de Hematologie de către reprezentanții Rotary Club 2005 Baia Mare

Rotary Club 2005 Baia Mare a fost reprezentat de Emil So­poian, guvernator al Distric­tului România și Republica Moldova, de Flaviu Balint, actualul președinte al Clubului, de Florentin Tuș, secretarul districtual și cel care a avut ideea acestui proiect încă de la începutul anului rotarian, idee care a fost repede îmbrățișată de membrii Rotary Club 2005 Baia Mare.

La predarea ecografului către medicul primar Cristina Truică, șeful Secției de Hematologie au mai participat și Maria Rusu, fostul președinte Rotary Club 2005 Baia Mare și medicul Felicia Borz, membru al Clubului și cea care s-a ocupat de achiziționarea propriu-zisă a acestui aparat atât de necesar pentru diagnosticarea bolnavilor cu leucemie.

Doctorul Cristina Truică a explicat faptul că, în hematologie, ecografia este mai puțin conturată ca și examinare, însă în ultimul timp s-a demonstrat că depistarea hematoamelor secundare pe perioada chimioterapiei și post-chimio­terapiei aduce beneficii importante în decizia de continuare a tratamentului și în perspectiva bolii. „În aceste perioade de aplazie, când bolnavul nu are nicio apărare și este izolat în saloane, celulele sale de apărare sunt zero. În leucemiile acute, perioada de aplazie durează între 14 și 21 de zile, iar deplasarea bolnavului pe alte secții ale spitalului implică riscuri uriașe. Chiar și personalul me­dical care intră în aceste saloane folo­sește măsuri suplimentare de protecție pentru nu transmite viruși. Ca metodă de diagnostic, imagistica este foarte im­portantă. Aici apare necesitatea ecografului portabil cu care medicul imagist se deplasează la patul pacientului. Este primul aparat de acest fel pe Secția de Hematologie, motiv pentru care mulțu­mim Rotary Club 2005 că ne-au oferit ecograful care va ajuta în depistarea hematoamelor se­cun­dare”, a declarat medicul Cristina Truică, șeful Secției de Hematologie din cadrul Spitalului Județean de Ur­gență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
Membrii Rotary Club 2005 prezenți la momentul predării ecografului au arătat că sunt fericiți că au dus la capăt un nou proiect extrem de im­portant, subliniind faptul că, fiecare participant la balul caritabil din luna mai 2017 a devenit, prin donația sa, partener în achizițio­narea aparaturii medicale.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au precizat faptul că unitatea medicală are în permanență nevoie de aparatură nouă, iar planul spitalului pentru următorii cinci ani de zile este acela de a dota toate secțiile cu apara­tură performantă.

 

„Ca metodă de diagnostic, imagistica este foarte im­portantă. Aici apare necesitatea ecografului portabil cu care medicul imagist se deplasează la patul pacientului. Este primul aparat de acest fel pe Secția de Hematologie, motiv pentru care mulțumim Rotary Club 2005 că ne-au oferit ecograful care va ajuta în depistarea hematoamelor se­cun­dare”.
Dr. Cristina Truică, șef secție Hematologie

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.