• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Noiembrie , 2020

Drumul Expres Satu Mare - Baia Mare se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă

Marți, 10 noiembrie 2020, în holul Palatului Administrativ din Baia Mare a fost organizată o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan. În deschidere, președintele a mulțumit întregului colectiv medical din toate unitățile spitalicești din județ, care fac toate eforturile pentru a salva viețile pacienților afectați de SARS CoV-2.

 

 

Ionel Bogdan: „Am discutat cu ministrul Sănătății despre posibi­litatea ca județul să beneficieze de un spital modular, așa cum este cel de la Brașov și care este func­țional. Analizăm această posibilitate împreună cu personalul de specialitate și ministrul Nelu Tătaru. De asemenea, am aprobat alocarea sumei de 496,83 mii lei pentru înființarea unui compartiment de ATI la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare pentru ca maramureșenii care au nevoie de servicii medicale să be­neficieze de cele mai bune condiții și tratamente. Felicit întreg perso­nalul medical din unitățile spitali­cești care fac eforturi extraordinare pentru a asigura tratamentele necesare pentru pacienții infectați cu coronavirus. Îi rog pe medici, asistente medicale și întreg personalul auxiliar să rămână în linia întâi și îi asigur de întreg sprijinul Consi­liului Județean Maramureș”, a punctat președintele Ionel Bogdan.
O importanță deosebită pentru zona de nord-vest a României o are implementarea proiectului legat de Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare. Primul pas a fost făcut. S-au purtat discuții cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba. Cei doi președinți ai consiliilor județene au încheiat un parteneriat solid, convenind ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate, cele două județe au decis că vor aloca suma necesară, respectiv 3,2 milioane de euro, care va fi recuperată din asistență tehnică, direct de la Ministerul Fondurilor Europene.
„Proiectul se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilien­ţă, fiindu-i alocate 340 de milioane de euro. Mulțumesc pe această cale ministrului Marcel Boloș, care a înțeles importanța acestui proiect pentru regiunea de nord-vest, pentru județul Mara­mureș și implicit pentru Satu Mare”, a punctat Ionel Bogdan.
Pentru dezvoltarea infrastructurii județului Maramureș se are în ve­de­re efectuarea studiilor de fezabi­litate, în prima etapă pentru 80 de km de drumuri județene, astfel încât să se atragă fonduri europene, având în vedere că există la dis­poziție 100 de milioane de euro.

 

 

„Felicit întreg perso­nalul medical din unitățile spitali­cești care fac eforturi extraordinare pentru a asigura tratamentele necesare pentru pacienții infectați cu coronavirus. Îi rog pe medici, asistente medicale și întreg personalul auxiliar să rămână în linia întâi și îi asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș”.
Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.