• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 8 Septembrie , 2021

Dialoguri virtuale. Droguri, bani şi puţină istorie

 (prima parte)

Întrebare: Nu numai ieri, astăzi, ci şi în viitor sunt lucruri, care, la un anumit moment dat, s-a zis, se zice şi se va zice că nu este momentul să le discutăm. Este, de altfel, o dispută între teoreticieni dacă mo­delele la care se raportează gându­rile, cuvintele, faptele şi omi­siunile persoanei s-au schimbat sau nu pe parcursul istoriei. O problemă, care subtil este infuzată, tot mai adesea, în conștiința românilor, cu deosebire a tineretului, este cea a consu­mului de droguri. Dacă ur­mă­rești, şi nu trebuie să fii foarte atent, mesajele mediei sau ale publi­cațiilor, consumul de droguri este amintit între tentație, refulare, boală, similar alcoolismului sau tabagismului. Și spectrul pre­zen­tării variază precum culorile nesfâr­şite ale „curcubeului” (cuvânt pe care voit l-am spus între ghilimele). Dar, ca orice istorie, şi această temă are un început?
Răspuns: Drogurile şi industria drogurilor au reprezentat o preocupare de sute de ani a elitelor financiare (EF), dar şi a unor state im­perialiste.
De menționat că industria drogu­rilor, pe lângă cea de război, sunt cele mai puternice activități economice ale prezentului. Aici se învârt şi s-au învârtit  miliarde de dolari, sunt afectate sute de mi­lioane de persoane, începând cu Asia, îndeosebi China, continentul american, Europa, unde mor din această cauză, zilnic, zeci de mii de persoane.
Î.: Să fie vorba de o afacere uriaşă? Sau se poate vorbi şi de un alt interes?
R.: În spatele acestui fenomen, stau nu numai interese pecuniare, ci şi strategii de formare a opiniilor societății umane şi, poate,  distru­gerea omenirii din punct de vedere moral.
Î.: Când este vorba de bani, se amalgamează interesele mai multor subiecţi. În acest caz, cine sunt?
R.: Istoria poate începe cu modalitatea de obținere a sumelor imense acumulate de actuala EF şi de predecesorii acestora dar şi a altor, ulterior, interesați în această afacere cum ar fi: Ku-Klux-Klanul; P-2 (Propaganda due); Mafia dar şi struc­turi suprastatale sau chiar sta­tale care, unele dintre ele, se pre­zintă astăzi ca fiind respectabile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.