• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Mai , 2018

Dezbaterea publică pe teme antreprenoriale și oportunități de afaceri în Maramureș – „Invest in Maramureş”

Vineri, 11 mai 2018, de la ora 12.00, în cadrul celei de-a IV-a ediții a „Zilelor Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”, în Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare a avut loc dezbaterea publică pe teme antreprenoriale și oportunități de afa­ceri în Maramureș – „Invest in Mara­mureş”, în organizarea Consiliului Județean Maramureș, alături Ministerul Mediului de Afaceri și Consiliul Na­țional al Întreprinderilor Mici și Mij­locii, în calitate de parteneri.

Eveni­mentul, moderat de vicepre­ședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, a reunit la masa rotundă atât reprezentanți guvernamentali, cât și ai mediului de afaceri, directori ai instituțiilor deconcentrate și primari din Maramureș. Guvernul României a fost reprezentat de Paula Pîrvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului, iar din partea Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii a fost prezent președintele Florin Jianu, fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism.
Cuvântul de deschidere i-a aparținut reprezentantului Consiliului Județean Maramureș, vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș care a subliniat faptul că, în cadrul acestei ediții a Zilelor Maramu­reșului s-a dorit includerea în agenda evenimentelor a unei astfel de întâlniri care reprezintă o oportunitate pentru cei care doresc să investească în Mara­mu­reș. „Am invitat în cadrul acestui pro­iect diverși reprezentanți ai asociațiilor patronale, ai mediului de afaceri, ai societății civile și ai administrației locale. Apreciem în mod deosebit prezența Paulei Pârvănescu, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, deoarece la fiecare vizită în Maramureș ne transmite lucruri importante, dar și prezența președintelui CNIMM, Florin Jianu, care va oferi informații utile tuturor celor prezenți”.

Un cuvânt de sa­lut a avut și prefectul Vasile Moldovan, care a precizat faptul că Maramureșul are nevoie de investiții și de investitori. A vorbit, apoi, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a prezentat proiectele care se desfășoară la nivelul municipiului Baia Mare.
Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii a declarat că, din punctul său de vedere, România trebuie să fie mult mai agresivă în ceea ce înseamnă promovarea antreprenoriatului. Totodată, acesta a subliniat că ar trebui să existe mai multe școli profesionale în țară, care să pregătească tinerii pentru meserii care se caută pe piața muncii.

A fost prezentat și un material conceput de CNIPMMR, sub egida „Invest in România – Invest in Maramureș”, unde a fost prezentată Hotărârea Guvernului nr. 807/2014 privind schema de ajutor de stat care se adresează întreprinde­rilor nou-înființate sau celor aflate în activitate, dar și HG 332/2014 cu modificările și completările ulterioare, care are ca obiect dezvoltarea regională prin realizarea de investiții inițiale care determină crearea de noi locuri de muncă.

S-a vorbit și despre înființarea bi­rou­rilor de tip „One Stop Shop”, înființarea incubatoarelor de afaceri, dar și stimularea înființării și dez­voltării parcurilor industriale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.