• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 31 Octombrie , 2022

Deputatul Florin Alexe, la un Simpozion parlamentar important la Tirana

În perioada 18-19 octombrie 2022, deputatul Florin Alexe a participat, în calitate de președinte al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, la Tirana, Albania, la Seminarul parlamentar de informare și schimburi instituționale pe aspecte de etică, deontologie parlamentară și punerea în aplicare a unei politici-cadru privind combaterea violențelor împotriva femeilor și a hărțuirii acestora în parlamente.

Evenimentul, organizat de Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), în par­teneriat cu Organizația Inter­na­țională a Francofoniei (OIF), în cadrul acțiunilor de cooperare ale APF pentru 2022, a reunit parlamentari francofoni din Regiunea Europa.
„În deschidere, au intervenit doamna Ermonela Felaj Valikaj, vicepreședinta Parlamentului albanez, și doamna Latifa Gahouchi, senator din Belgia / Wallonie-Bruxelles, membră a APF. Discuțiile s-au concentrat pe mai multe teme importante pentru viitorul Europei: originile și caracteristicile deontologiei și aplicarea lor la nivel parlamentar; dreptul național, codul de conduită, regulamentul; cazuri practice din parlamentele francofone; deontologia-instrument de consolidare a democrației parlamentare; viitorul deontologiei parlamentare: provocări și reforme în spațiul francofon; punerea în aplicare a unei po­li­tici-cadru privind prevenirea și combaterea hărțuirii femeilor în parlamente, ameliorarea climatului la locul de muncă; identificarea de instrumente eficiente pentru prevenirea și gestionarea hărțuirii. În marja reuniunii, am avut o întrevedere, alături de E.S. domnul Octavian Șerban, ambasadorul României la Tirana, cu domnul Taulant Balla, liderul majorității parlamentare din legis­la­­tivul albanez. Principalele subiecte abordate au fost stadiul relațiilor româno-albaneze, dialogul politic la nivel parlamentar între cele două state și impulsionarea colaborării economice, cu accent pe dezvoltarea cooperării în domenii în care România poate furniza expertiză, capital și know-how părții albaneze. Domnul Taulant Balla a adresat mulțumiri, în numele Parlamentului Republicii Albania, tuturor parlamentarilor români, indiferent de grupul politic de care aparțin, pentru sprijinul constant al României pentru parcursul european al țării sale și a evidențiat interesul pentru aprofundarea dialogului politic la nivel parlamentar cu România.
Promovăm valorile francofone! Întărim rolul României în Europa!”, a spus deputatul PNL.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.