• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Aprilie , 2019

Denis Lazăr a fost „președinte al Consiliului Județean Maramureș pentru o zi”

Denis Lazăr este elev în clasa a XI-a la colegiul băimărean și a fost ales, recent, președinte al Asociației Elevilor Maramureș. În cursul zilei de marți, Denis a îmbrăcat haina de președinte al Consiliului Județean, primind întreaga atenție cuvenită acestei funcții, din partea aparatului de specialitate al instituției.
Tânărul „pre­șe­dinte” a vizitat și s-a familiarizat cu toate direcțiile, serviciile, birou­rile și compartimentele Consiliului Județean Maramureș, dar a purtat discuții și cu șefii acestora în ceea ce privește modul de funcționare a instituției și circuitul documentelor. Întrebările sale au fost directe și sincere, reușind să motiveze și mai mult funcționarii publici în expli­cațiile acordate cu privire la proiectele pe care le derulează.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel-Valer Zetea
s-a arătat încântat de modul în care se derulează proiectul „Arta de a conduce”, dar și de interesul manifestat de Denis Lazăr față de proiectele pentru tineret promovate de instituția județeană. Totodată, cei doi președinți au purtat discuții serioase pe diverse teme administrative și politice.
„Denis este un tânăr implicat, care a dovedit curiozitate și aplecare spre activitatea Consiliului Județean Ma­ra­mureș, dar și cu privire la atri­buțiile președintelui. I-am oferit cu multă bucurie toate informațiile și chiar i-am propus să își exerseze abilitățile administrative, semnând câteva documente interne. Este nevoie de tineri ambițioși în admi­nistrație și îi încurajez pe toți să învețe despre modul de funcționare al administrației publice locale, iar apoi, în viitor, să vină să lucreze alături de noi.”, a subliniat preșe­dintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel-Valer Zetea.

„Am avut azi ocazia să observ și să fiu îndrumat de o echipă senzațio­nală, în Consiliul Județean Maramu­reș. Am întâlnit oameni care și-au pus viața în slujba comunității și trebuie să apreciem acest lucru.”, a spus Denis Lazăr, tânărul președinte pentru o zi al CJ Maramureș.

Denis s-a arătat interesat și de acti­vitatea vicepreședinților Consiliului Județean, primind toate informațiile necesare de la Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, reprezentanți ai executivului. Astfel, a aflat că func­ția de vicepreședinte nu este una decorativă, cum ar putea să pară ce­lor neavizați, ci fiecare vicepre­șe­dinte are atribuții clare pe domenii specifice, de care este obligat să se ocupe zilnic, în activitatea sa. Pe parcursul zilei petrecute în instituția județeană, tânărul „președinte” a aflat că vicepreședinților le sunt dele­gate atribuții și atunci când președintele lipsește din localitate.
Pe lângă școală, Denis Lazăr este pasionat de planorism și a avut chiar câteva sugestii cu privire la modul în care, pe viitor, s-ar putea dezvolta acest sport în rândul tinerilor, dar a vorbit și despre sprijinul pe care ar putea să-l acorde instituțiile responsabile de acest domeniu.

 

„Am avut azi ocazia să observ și să fiu îndrumat de o echipă senzațio­nală, în Consiliul Județean Maramu­reș. Am întâlnit
oameni care și-au pus viața în slujba comunității și trebuie să apreciem acest lucru.”
Denis Lazăr, tânărul președinte pentru o zi al CJ Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.