• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Februarie , 2019

Dan Ivan: „Avem cea mai bună listă de candidaţi la europarlamentare!”

Nicolae TEREMTUŞ

Potrivit liderilor filialei USR, pregătirile pentru ale­­­geri sunt în toi, iar Alian­ţa 2020 USR-PLUS este în graficul asumat de liderii celor două formaţiuni politice.
„Începând cu această săptămână, noi, împreună cu colegii de la partidul PLUS, partidul domnului Cioloş şi colegii noştri de alianţă am început campania de strângere de semnături pentru participarea la alegerile europarlamentare. Vom avea nevoie pentru acest lucru, conform legii, de 200 de mii de semnături strânse din toată ţara, de la cetăţeni români. Listele cu sem­nături trebuie depuse până la finalul lunii pentru verificarea lor.

Aşa cum USR a obişnuit, deja, aceste semnături vor fi strânse în stradă. Vom merge la cetăţeni pentru a le cere, din nou, suportul pentru a putea participa la aceste alegeri. Este nevoie de 200 de mii de sem­nături, dar noi credem că vom strânge peste 300 de mii de semnă­turi, în această campanie. Fiecare judeţ are un target în funcţie de rezultatele avute anterior şi în funcţie de dezvoltarea teritorială a fiecărei filiale. Pentru Maramureş avem un target de 6.300 de semnă­turi. Coordonatorul acestei campanii de strângere de semnături în judeţ este deputatul Vlad Duruş”, a spus Dan Ivan, liderul filialei maramu­reşene a USR.

Dan Ivan a spus că se va depăşi cu mult numărul semnăturilor strânse în nord. Liderul USR a amintit că pentru campania Fără Penali au fost strânse peste 32 de mii de semnături.
„Facem apel la cetăţeni să ne sprijine. Am făcut solicitare în mai multe localităţi din Maramureş pentru amplasarea de pavilioane. Spe­răm să obţinem şi în Baia Mare aprobarea pentru trei pavilioane. Vom avea în faţa Maramureşului, la Meda şi în zona Gării câte un pavi­lion. Aici ne pot aduce cetăţenii listele cu semnături.
Considerăm că avem cea mai bună listă de candidaţi la europarlamen­tare pe care o formaţiune politică sau o alianţă politică a prezentat-o vreodată, din 2007 de când am intrat în UE.
Lista îl are în deschidere pe Dacian Cioloş, fost prim-ministru şi fost comisar european; Cristian Ghinea, fost ministru; Dragoş Pâslaru, fost ministru; Clotilde Armand, vicepre­şedinte USR, fost candidat la primăria sectorului 1 din Bucureşti. Aceştia sunt cei patru care deschid lista şi au experienţă atât în ceea ce înseamnă relaţia cu UE cât şi o pregătire profesională deosebită”, a spus Dan Ivan.

La rândul său, deputatul Vlad Duruş a adus câteva precizări.
„Legea prevede să strângem aceste semnături pentru a putea fi pe listă la alegerile europarlamentare. Foarte important e şi faptul că aici, la sediu nostru, de luni până vineri, oamenii pot veni să semneze, să aducă liste sau să ia liste pentru semnături”, a spus deputatul maramureşean.
Cei doi lideri USR au explicat că fac o Alianţă cu partidul lui Dacian Cioloş, PLUS.
„Se numeşte Alianţa 2020 deoarece orizontul nostru de colaborare spe­răm să fie mult mai mare decât participarea la aceste alegeri”, a spus Dan Ivan.

În partea a doua a conferinţei de presă, deputatul Vlad Duruş a prezentat situaţia amendamentelor propuse de el la dezbaterea pe buget.
La Ministerul Apelor și Pădurilor a cerut suplimentarea bugetului pentru investiția de la Barajul Runcu. Ministerul a cuprins în bugetul pentru 2019 suma de 7 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la baraj. Deputatul Duruș a cerut alocarea a 70 de milioane de lei în acest an.
„Conform graficului de execuție, Barajul Runcu ar trebui să fie finalizat la sfârşitul anului 2020. În acest moment mai sunt de executat lucrări de 145 de milioane de lei. La ritmul de finanțare prevăzut de Guvernul PSD-ALDE, barajul va fi gata peste 20 de ani. Este o mare măgărie. Barajul este proiectat pentru a deservi, în principal, municipiul Sighe­tu Marmației și localitățile din partea de nord. Al doilea oraș ca mărime din județ are mari probleme de asigurare a rezervei de apă. Sistematic, sighetenii sunt supuși unor restricții de alimentare cu apă. Nu au avut apă în permanență nici măcar în perioada sărbătorilor de iarnă. Vara, situația este și mai dramatică. Din păcate, amendamentul a fost respins”.

De acelaşi tratament s-a „bucurat” şi următorul amendament. Acesta se referea la alocarea individualizată de fonduri pentru Complexul Naţional Sportiv „Lascăr Pană”.
În proiectul de buget al ministerului nu este individualizată nicio in­vestiție la acest complex înființat în toamna anului trecut. „Am apreciat înființarea complexului sportiv în Baia Mare și am promis că mă voi implica pentru ca acesta să obțină finanțare pentru dezvoltarea sa, în practică, nu doar pe hârtie. Proiectul de buget al Mi­nisterului Tineretului și Sportului nu face nicio referire la vreo sumă pentru Baia Mare. Solicitarea mea pentru 2019 este de alocare a 9,6 milioane de lei pentru investiții la bazinul descoperit și renovarea Ho­telului Sport.
S-a vorbit, la înfiin­țarea complexului, că Hotelul Sport va fi bază de cazare, masă, între­ținere și recuperare pentru sportivi. Dar nu au trecut amendamentul”, a spus Duruş.

Al treilea amendament se referea la alocarea de fonduri pentru ecologizarea de perimetre miniere din Maramureş. Nu a trecut nici acest amendament.

 


„Facem apel la cetăţeni să ne sprijine. Am făcut soli­ci­tare în mai multe localităţi din Maramureş pentru amplasarea de pavilioane. Spe­răm să obţinem şi în Baia Mare aprobarea pentru trei pavilioane.
Vom avea în faţa Maramure­şului, la Meda şi în zona Gării câte un pavi­lion. Aici ne pot aduce cetăţenii listele cu semnături”.
Dan Ivan, preşedintele filialei USR Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.