• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Iulie , 2022

Cum se circulă spre Baia Mare când nu e oră de vârf? Prost

Când vii spre Baia Mare, pe drumul Clujului, te lovești, mai nou, de o mare înghesuială de mașini, la sensul giratoriu de la Auchan. Nu că ar fi fost foarte bine până acum. De mult timp se circulă greu în această zonă. Intersecția drumului de Centură cu drumul Clujului este plină de mașini în toate sensurile, la ore de vârf. Dar, zilele trecute, am venit spre Baia Mare dinspre Lăpușel. Se circula relativ bine. Nu era oră de vârf și îmi imaginam o înghețată pe balconul apartamentului peste câteva minute cât ar mai fi durat până să ajung acasă. Am ieșit din Lăpușel și înghețata s-a topit instantaneu. Am mai înaintat un pic și mașina s-a oprit în trafic. La Recea, o coloană de mașini aștepta să se întâmple ceva, mai în față, unde părea că e un blocaj. Am tot așteptat. Se înainta câte un pic, după care se oprea coloana. Apoi ne-am dumirit. Nu se întâmplase nimic în trafic. Era o îngrămădeală la sensul giratoriu de la Auchan. Și așa am tot mers câte un pic printr-o căldură infernală. Înghețata se topise de mult când am ajuns la in­ter­secție, unde era o harababură de nedescris. Mașini dinspre șo­seaua de centură, spre  Mogoșești și dinspre Mogoșești. Noi, pe drumul Clujului și dinspre oraș. Și nu era oră de vârf.
Oamenii înjurau, fumau cu îndârjire, aruncau scrumul pe geamul mașinii, unii scuipau fără probleme. Ce mai! Nervi din cauza traficului. Culmea ironiei, unii vorbeau de la mașină la mașină despre drumurile de intrare în Baia Mare. Spuneau că niciodată nu se va circula lejer pe aici, deoarece nimeni nu face nimic. Alții strigau că se circulă greu de ani de zile, că s-au săturat, că politicienii nu vor decât voturi și în rest amărâții se chinuie cu toate, chiar și cu drumurile astea mizerabile.
După ieșirea din sens, lucrurile au intrat într-o oarecare normalitate. Șoferii au închis geamurile mașinii, au dat drumul la aerul condiționat, dacă au avut, au aprins o altă țigară, dacă fumau, și au pornit spre destinație cu gândul la alte probleme, sau la înghețată, sau la masa de prânz...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.