• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Noiembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 13 Octombrie , 2021

Cultura Suciu de Sus… la ea acasă

În perioada 9 – 10 octombrie 2021, Consiliul Județean Maramureș, prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, organizează în parteneriat cu Asociația Suciu de Sus expoziția „Cultura Suciu de Sus ... la ea acasă”, la Școala Gimnazială „Florea Mureșanu”.


Evenimentul face parte din proiectul „Interferențe Culturale” și se desfășoară în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare și Primăria Suciu de Sus.
Printre exponate se regăsesc artefacte descoperite în timpul cam­paniilor arheologice derulate de-a lungul anilor în Depresiunea Lăpușului, precum piese de bronz și de ceramică – vase splendid decorate, topoare și celturi specifice epocii târzii a bronzului (a doua jumătate a mileniului II. î. Chr.).
Vernisajul expoziției „Cultura Suciu de Sus… la ea acasă” va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, ora 13:00 și va fi urmat de sesiunea de comunicări științifice pe teme de istorie și arheologie „Interferențe culturale în spațiul lăpușean”, precum și de de­monstrații de olărit ale artistului ceramist Daniel Leș, Ambasador al Turismului Ma­ramu­reșean.
Duminică, 10 octom­brie, se va organiza o deplasare la siturile arheologice din localitate.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.