• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 21 Iulie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Martie , 2023

Cristian Niculescu-Țâgârlaș : „Ne propunem să acordăm tichete de vacanță și angajaților din sistemul privat, nu doar bugetarilor

 Senatul României a pus în dezbaterea Comisiei pentru antreprenoriat şi turism propunerea legislativă referitoare la acordarea voucherelor de vacanță şi salariaților din sectorul privat, într-un cuantum de 1.450 lei/anual, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

În acest context, al acordării voucherelor de vacanță, angajatorii vor avea doar un rol de intermediar între stat și salariați, poziție care nu implică niciun fel de efort financiar propriu al agentului economic.

Pe lângă eliminarea unei discrepanțe între cele două categorii de salariați, bugetari și angajați în sectorul privat, efectul și valoarea voucherelor de vacanță se întoarce, practic, în economie,  consecințele acordării lor fiind pozitive pentru întreaga industrie a ospitalității, în speță HoReCa, industria alimentară, transport, servicii, comerț etc.

 

Odată implementată această măsură, românii vor avea un motiv în plus să își petreacă vacanțele acasă, contribuind astfel la dezvoltarea și promovarea turismului național. Vă invit și pe această cale, să descoperiți frumusețile Maramureșului, obiectivele cuprinse în patrimoniul UNESCO, cultura și obiceiurile tradiționale  parcurgând ruta cultural - turistică «Drumul Patrimoniului Muzeal Maramureșean», parte a proiectului «Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate» a concluzionat președintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunități şi validări, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.