• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Februarie , 2021

„Creștem alocația pentru hrana bolnavilor din spitale și venim cu soluții concrete pentru depozitarea deșeurilor menajere”

În ședința de Consiliu Jude­țean de săptămâna trecută,
s-a aprobat majorarea alo­cației de hrană pentru me­niurile pacienților din cadrul spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, precum și modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a județului pentru activitățile aferente Centrului de Management Integrat al Deșeu­rilor.
Implementarea unor măsuri necesare pentru îmbunătățirea condi­țiilor din unitățile spitalicești din Maramureș primează, iar în acest sens s-a adoptat Hotărârea de Consiliu Județean care prevede majorarea alocației de hrană pentru bolnavi și un control mai strict al calității serviciilor medicale oferite în spitalele aflate în subordinea CJ.

„Potrivit hotărârii adoptate astăzi, crește alocația de hrană cu circa 50% pentru fiecare meniu, iar pentru această măsură vom aloca de la bugetul Consiliului Județean peste 1 milion de lei anual. În paralel cu creșterea alocației pentru hrana bolnavilor, vom face și un control mai strict al calității serviciilor medicale oferite în spitalele aflate în subordinea Consiliului Jude­țean, pentru că noi toți ne dorim să beneficiem de cele mai bune condiții în spitalele maramu­re­șene”, a declarat Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Cu privire la soluționarea problemei depozitării deșeurilor, s-a adoptat o măsură pe termen scurt care are în vedere colectarea se­lectivă a deșeurilor uscate și depozitarea acestora pe o platformă specială, iar deșeurile menajere umede vor fi transportate la depozitele din Oradea și Satu Mare.
Ionel Bogdan, președinte CJ Mara­mureș, a mai precizat: „De asemenea, în aceeași ședință am votat și modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a județului pentru ac­ti­vitățile aferente Centrului de Mana­gement Integrat al Deșeurilor. Concret, a fost votată majorarea taxei de depozitare, în condițiile în care pentru a rezolva pe termen scurt problema depozitării deșeurilor am adoptat varianta înfolierii acestora și depozitarea lor pe o platformă specială. Sunt costuri suplimentare cu echipamentele destinate acestor operațiuni, dar și cu transportul deșeurilor umede la depozitele din Oradea și Satu Mare, având în vedere că, din luna februarie, nu mai există niciun depozit autorizat în județul Maramureș.
Între timp, am luat măsuri și pentru a crește gradul de colectare selectivă la nivelul județului. Am alocat deja 5 milioane de lei pentru achiziționarea de pubele, care urmează să fie date cetățenilor pentru colectarea selectivă, un proces foarte important, în care implicarea administrațiilor publice locale contează foarte mult. Am încredere că cetățenii vor fi activi în procesul de colectare selectivă și vor înțelege că această măsură înseamnă, implicit, și costuri mai mici pentru fiecare”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.