• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Decembrie , 2019

Copiii de astăzi, adulții de mâine

La Școala Gimnazială „Ale­xandru Ioan Cuza” Baia Mare, reprezentată prin director prof. Caltea Amalia Mariana, luna noiembrie a fost marcată de evenimente educa­ționale deosebite, toate având scopul de a contribui la dezvoltarea plenară a personalității elevilor noștri. În perioada 1-19 noiembrie s-a desfășurat Campania 19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor. Profesori și învățători, împreună cu psihologul școlar, au format echipe de lucru cu elevii și părinții școlii, urmărind formarea de comportamente sociale sănătoase, dezvoltarea inteligenței emoționale și prevenirea abuzurilor și a violenței.

În proiect au fost cuprinse majoritatea temelor de acțiune propuse, după cum urmează: „Bullying-ul și abuzul în mediul școlar” – prof. Carmen Lenghel și prof. Mirela Krizsan; „Neglijarea copiilor” – prof. Viorica Mesani; „Exploatarea copiilor prin muncă” - prof. Cornelia Ignat; „Traficul de copii” – prof. Mihaiela Mihiș; „Practici tradiționale dăunătoarea asupra copiilor” – prof. Simona Pop și prof. Ileana Avram; „Copiii străzii” – prof. Cristina Filip-Ropan și prof. Toth Brigitta; „Discriminarea bazată pe condiții de sănătate” – prof. psiholog Corina Ciobanu; „Dependența și abuzul de substanțe” – prof. Laura Nagy; „Malnutriția” - prof. Niculina Rusu; „Pericolele TIC și a comunicării virtuale” – prof. Codruța Ardelean; „Răpirea copiilor” – prof. Monika Bandi.

Acțiunile s-au derulat sub formă de proiecte pe parcursul celor 19 zile ale campaniei și s-au concretizat în lecții interactive, ateliere de lectură în Centrul de Documentare și Informare al școlii, vizionare de materiale video, prezentări, dezbateri, realizarea de colaje, postere și expo­ziții, jocuri de rol, scriere de eseuri și întâlniri tematice cu părinții. Această campanie s-a finalizat prin celebrarea a 30 de ani de la adop­tarea Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului, profesorii diriginți alăturându-se profesorilor de pe întregul glob în Cea Mai Mare Lecție din Lume, UNICEF.

De asemenea, în perioada 18-22 noiembrie, un grup de copii din clasa a VI-a A, coordonați de prof. diriginte Mesani Viorica, au parti­cipat la proiectul Ziua Ștafetei – acum decid eu. Astfel, au avut ocazia să devină pentru o zi: medici, programator IT, manager, profesor de sport, hairstylist, designer, eco­nomist. Acest proiect va deveni, cu siguranță, tradiție în școala noastră. S-a dovedit că a găsi mentori nu este chiar atât de complicat și chiar merită orice efort, iar unii dascăli și-au exprimat deja dorința de a se alătura ediției următoare.

Toate aceste proiecte au avut un impact pozitiv asupra celor implicați. Prin munca și colaborarea cadrelor didactice s-au creat experiențe de învățare memorabile.   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.