• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Octombrie , 2021

Consiliul Județean Maramureș prezent la Adunarea Generală a membrilor Euromontana

Adunarea Generală, cel mai important eveniment anual al Asociației Zonelor Montane - Euromontana, a avut loc pe 13 octombrie 2021, în sistem online, cu participarea a peste 50 de membri.

Consiliul Județean Maramureș a participat la eveniment, în calitate de proaspăt membru al asociației din luna iulie 2021 și a fost reprezentat prin delegare de consilierul superior, Gheorghe Paul Szaniszlo, din cadrul structurii care se ocupă de relațiile internaționale. La întâlnirea online au fost prezenți mai mulți delegați ai organizațiilor membre: Voievodatul Podkarpackie, Asociația RoMontana, Agenția Națională a Zonei Montane - ANZM/ Centrul de Formare și Inovare pentru Dezvoltare în Carpați - CEFIDEC, Forumul Montan din România, Federația Agricultorilor de Munte „Dorna” și alți membri din Europa.
În cadrul evenimentului, s-a prezentat și un studiu recent al UNIMONT - Universitatea Montană din Milano, care plasează România între exemplele de bună practică la nivel european, fiind una dintre puținele țări în care există un cadru legislativ și instituțional, organizații neguvernamentale și de cercetare - inovare dedicate dezvoltării sustenabile a zonelor montane, alături de Franța, Italia, Austria, Elveția, Spania, Cipru și Norvegia.
„Se poate afirma că România este pe calea cea bună din acest punct de vedere și poate deveni un adevărat lider la nivel european privind recunoașterea și aplicarea unei politici montane coerente și promovarea produsului montan de calitate”, a punctat vicepre­șe­dintele român al Euromontana, Adrian Rey.

Totodată, în cadrul întâlnirii anua­le s-a analizat și aprobat raportul de activitate pe anul 2020 inclusiv aspectele financiare aferente și s-a dezbătut strategia organizației pentru următorii ani.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.