• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 31 August , 2021

Consiliul Județean Maramureș, partener în realizarea proiectului „Varianta de ocolire Șomcuta Mare”

În cadrul ședinței Consiliului Județean de săptămâna trecută, aleșii județeni au acordat vot favorabil proiectului care prevede încheierea Acordului de Parteneriat între Consiliul Județean Maramureș și Primăria orașului Șomcuta Mare pentru realizarea obiectivului de investiții „Varianta de ocolire Șomcuta Mare”.

 

Acest obiectiv de in­ves­tiții reprezintă un proiect de conectivitate rutieră foarte important pentru această zonă dar și pentru întreg județul Maramureș, asigurând descongestionarea traficului local, îmbunătățirea fluxului de trafic, reducerea timpului de călătorie, reducerea poluării și reducerea nu­mărului de accidente rutiere.
Proiectul îmbină două obiective importante pentru dezvoltarea județului, anume eficientizarea transportului sigur, rapid și eficient al persoanelor și mărfurilor și, totodată, crearea de noi oportunități de dezvoltare a unui parc industrial în această zonă.
Ionel Bogdan, președintele ad­mi­nistrației județene, a vorbit despre importanța dezvoltării infrastructurii rutiere prin realizarea acestor drumuri noi: „Variantele ocolitoare pe care le vom realiza în Ma­ra­mureș sunt importante atât din perspectiva siguranței rutiere, cât și din perspectiva urbană. În Mara­mureș, nu avem nicio variantă ocolitoare și de aceea este important să ne uităm la co­mu­ni­tă­țile locale care au nevoie  de astfel de drumuri noi, care să fluidizeze traficul rutier și să deschidă terenuri noi pentru investiții în aceste localități.
La Șomcuta Mare, vom face o centură de 6 kilometri, care va ocoli tot orașul, creând premisele unui parc industrial în zonă. De asemenea, tot în ceea ce privește variantele ocolitoare, avem discuții avansate cu primăriile Borșa, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și un parteneriat deja semnat cu Primăria Copalnic-Mănăștur. Mai avem discuții în ceea ce privește varianta de ocolire a domeniului schiabil de la Cavnic, unde se creează probleme mari de trafic în perioada de iarnă, iar aici căutăm cele mai bune soluții pentru a eficientiza traficul din această zonă”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.