• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Septembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Iulie , 2021

Consiliul Județean Maramureș a organizat întâlnirea de lansare a proiectului,,ALTHERA- Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk”

În prezența  partenerilor, reprezentanți ai  Consiliului Municipal  Ivano –Frankivsk și  ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, în calitate de partener lider, Consiliul Județean Maramureș  a organizat, întâlnirea de lansare a proiectului transfrontalier „ALTHERA - Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk”.

Centrul de terapii alternative care urmează să fie construit în localitatea Recea, județul  Mara­mu­reș este parte integrantă a Proiectului ,,ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano–Frankivsk”, aprobat pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, având o valoare totală de 3.349.588,15 euro din care 1.300.000 euro re­pre­zintă fonduri nerambursabile.

La  prima întâlnire a partenerilor desfășurată  în  sala Bogdan Vodă a Palatului Administrativ au fost prezenți din partea Consiliului Municipal Ivano –Frankivsk -Ihor Popadiuk, Khrystyna Melnyk, Vira Shaturma, angajați ai  Departamentului de politici și investiții,  Masliac Taras, Tsihoni Oleag, Skzypnyk Mihail, Novosiolov Alex - reprezentanți ai Spitalului Municipal Ivano-Frankivsk,  Alexandru Oros, managerul Spitalului  Județean de Urgență ,,Dr. Constantin Opriș” Baia Mare,  reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, vicepre­ședintele CJ Maramureș, Radu
Trufan, și echipa de implementare a proiectului condusă de Claudia Breban, director executiv al Direcției de dezvoltare și investiții din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

În deschiderea evenimen­tului, vicepreședintele Radu Trufan a salutat prezența partenerilor și a vorbit despre importanța imple­mentării acestui proiect: ,,Salut prezența partenerilor ucraineni la lansarea acestui proiect important pentru județ. De-a lungul anilor, între cele două regiuni s-a legat o prietenie durabilă care prinde contur  în implementarea a tot mai multe proiecte importante.  Proiectul ,,Althera - Alternative Therapies in Maramures and Ivano - Frankivsk” are ca scop general îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități.
Construirea Centrului pentru Te­rapii Alternative în comuna Recea este un proiect pilot unic în România, la standarde europene, care va da posibilitatea atât copiilor cu dizabilități, cât și familiilor acestora să aibă acces la servicii me­di­cale alternative, importante pentru recuperarea beneficiarilor. Oas­pe­ții au în vedere îmbunătățirea infrastructurii pentru aceste tipuri de terapii alternative în Spitalul Cli­nic pentru Copii Ivano-Frankivsk, unde vor fi reabilitate cabinete medicale și o sală mare de sport pentru kinetoterapie.”

Ihor Popadiu, reprezentantul Consiliului Municipal Ivano –Fran­kivsk, a declarat că pentru partea ucraineană proiectul ,,ALTHERA – Alternative Therapies in Maramures and Ivano – Frankivsk”, reprezintă un proiect de suflet, deoarece prin implementarea acestuia  vor reuși să-i ajute pe copiii cu diverse probleme de sănătate să beneficieze de servicii de specia­litate.
De asemenea, Florin Puț, șeful Centrului de Recuperare pentru Copii cu Handicap Sighetu Mar­mației, a menționat că Direcția  Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș își asumă realizarea Strategiei de exploatare a centrului construit la Recea astfel încât în viitor să fie posibilă încheierea parteneriatelor cu diverse fundații, asociații, ONG-uri pentru a beneficia de servicii cât mai mulți utilizatori.

Reprezentanții  Spitalului Municipal Ivano-Frankivsk au efectuat și o vizită la Spitalul Județean de Urgență ,,Dr. Constantin Opriș” în vederea realizării  schimbului de experiență privind proiecte ce vizează dotarea  Secției de radiologie cu aparatură medicală de ulti­mă generație.

Prima întâlnire a partenerilor din proiect a  fost condusă de către ma­nagerul de proiect, Claudia Breban, și a continuat cu prezen­ta­rea construcției   Centrului de terapii al­ternative din localitatea Recea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.