• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Februarie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Octombrie , 2022

Consiliul Județean Maramureș a demarat două proiecte de 38,7 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență și Spitalul de Boli Infecțioase, finanțate prin PNRR

 Aleșii județeni, reuniți în ședința Consiliului Județean Maramureș, au adoptat două proiecte care vizează dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” și la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.
Cele două proiecte - „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” și „Dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” – sunt în valoare de 35.319.199,21 lei, TVA inclus, respectiv 3.447.278,87 lei, TVA inclus, și se vor finanța prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.
Igiena în cadrul unităților spita­licești este absolut necesară, iar pentru a preveni și gestiona cât mai eficient infecțiile intraspi­talicești sunt necesare o serie de măsuri și echipamente. Obiectivul principal al acestor proiecte este tocmai acela de a dota cele două spitale din municipiul Baia Mare, aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, cu echipamente și materiale necesare pentru curățenia, dezinfectarea și păstrarea unui mediu cât mai steril.

„Aceste proiecte sunt esențiale pentru cele două spitale pe care le avem în subordine. De asemenea, în această perioadă, pregătim încă două proiecte pentru construirea și dotarea unui nou ambulatoriu atât la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”, cât și la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.