• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 20 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 24 Septembrie , 2020

Consiliul Județean cofinanțează documentaţiile aferente proiectelor de infrastructură rutieră cuprinse în investiția Mara - Nord

La propunerea președin­telui Consiliului Jude­țean Maramureș, Ga­briel Zetea, aleșii județeni au aprobat încheierea unui acord de parteneriat între Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest) şi județul Maramureş, în vederea finanţării nerambursabile şi asigurării cofinanţării documentaţiilor tehnice aferente proiectelor de infrastructură rutieră de interes judeţean, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020.
În urma selecției fișelor de pro­iecte destinate pregătirii de pro­iecte de infrastructură din cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020, a fost selectată spre finanțare do­cumentația tehnică aferentă investiției „Mara – Nord”, în valoa­re de 3.338.372,76 lei. Consiliul Județean Maramureș va participa la cheltuielile cuprinzând valoarea totală estimată a docu­mentaţiei tehnice, cu suma de 1.888.832,76 lei inclusiv T.V.A., valoarea finanțată prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT) 2014-2020 fiind de apro­ximativ 1.5 milioane lei.
Documentațiile tehnice care se vor solicita la finanțare sunt docu­mentații de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) pentru infrastructura rutieră de interes jude­țean, aferente traseelor de drumuri județene stabilite și aprobate, care au conectivitate primară sau secundară cu rețeaua de transport european TEN-T.

Recent, autoritatea deliberativă a Consiliului Județean Maramureș a aprobat traseele de drumuri ju­dețene pe care le propune pentru a fi reabilitate în exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene. Șeful administrației jude­țene, Gabriel Zetea, a arătat că pentru a putea fi obținută finanțarea europeană pentru traseul Mara – Nord, care însumează 117 kilometri de drumuri județene, este necesară realizarea acestor docu­mentații tehnice. „Odată obținute documentațiile tehnice, vom putea demonstra eligibilitatea proiectelor pe care le propunem. Pentru ca aceste documentații să nu fie exclusiv în sarcina financiară a Consiliului Județean Maramureș, ni se pune la dispoziție o cofinanțare care acoperă aproximativ jumătate din costuri. Ne dorim ca toți cei 117 kilometri propuși să intre în reabilitare și sperăm ca cei de la Ministerul Transporturilor să în­țeleagă greșeala pe care au comis-o în ceea ce privește continuarea reabilitării drumului jude­țean DJ 109F, între Rogoz, Lăpuș, Strâmbu Băiuț și Cavnic și faptul că și acest tronson este eligibil și conectat la rețeaua TEN-T”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.