• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Octombrie , 2022

Conferința reprezentanților regiunilor francofone montane

Franța a fost gazda primei ediții a Conferinței reprezentanților regiunilor francofone montane. În cadrul acestui eveniment, care s-a desfășurat joi, 22 septembrie, au fost prezente delegații din 23 de țări.

Întâlnirea a fost prezidată de Louise Mushikiwabo, secretar general al Organizației Internaționale Francofone (I’OIF), asistată de Renaud Beretti, primarul regiunii d’Aix – les – Bains și vicepre­șe­dinte al Consiliului Departamentului de la Savoie, Laurent Wau­quiez, președintele regiunii Auvergne – Rhone - Alpes, preșe­dintele Aso­ciației Internaționale a Regiunilor Francofone (AIRF), precum și de Steve Gentili, pre­ședintele Forumului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de limbă Fran­ceză. Consiliul Județean Mara­mu­reș a fost reprezentat de vice­pre­ședintele Radu Daniel Trufan.

„Discuțiile s-au axat pe efectele încălzirii globale din zonele monta­ne. Se constată migrația fa­mi­liilor de la munte înspre regiunile urbane, fapt care se resimte acut prin lipsa forței de muncă. Acest aspect afectează grav dezvoltarea turismului în zonele respective. În ciuda acestui aspect, turiștii, în număr din ce în ce mai mare, își manifestă dorința de a se bucura din plin de frumusețea peisajelor montane. Ne dorim ca în Mara­mureș să dezvoltăm o strategie durabilă, pe termen lung, pentru aceste regiuni atât de atractive pentru cei care iubesc natura”, a punctat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

Factorii decizionali, precum mi­niș­tri, președinți de regiuni, primari, dar și oamenii de afaceri interesați să investească în turism își doresc să găsească soluții pentru a dezvolta regiunile de munte, având în vedere potențialul pe care îl au.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.