• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Octombrie , 2019

Concursul național pentru liceeni, EUROSCOLA

Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației s-a înscris la ediția a XII-a a concursului național pentru liceeni - EUROSCOLA, lansat de Biroul Parlamentului European în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, concurs care se desfășoară în acest an școlar sub titlul generic „Educația schimbă vieți”.

 

Cei 18 elevi din clasele IX-XI, coordonați de doamnele profesoare Luminița Colopelnic și Cornelia Hotea, au avut de ales o personalitate a cărei poveste de succes să fie promovată în școli și în mass-media, în scopul sublinierii rolului educației și a importanței învățării unei meserii atât pentru dezvoltarea personală cât și pentru bunăstarea comunității.
Din mulțimea de personalități, elevii s-au oprit la prof. dr. Mihai Dăncuș, muzeograf, scriitor și publicist, profesor de vocație, director de muzeu, cercetător în domeniul culturii și civilizației tradiționale, un exemplu elocvent pentru proiectul „Prin tradiție și educație spre autenticitate și bunăstare”.
De ce Mihai Dăncuș? Deoarece Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, la ceas de centenar, se mândrește cu absol­venții care i-au adus faimă în țară și peste hotare. Și totuși de ce Mihai Dăncuș la EUROSCOLA? Pentru lecția importantă de viață pe care
ne-a dat-o: educația schimbă vieți. Te scoate din foamete, din situații de criză, din anonimat și te pune la un loc de cinste.

Mai multe despre activitățile proiectului se găsesc pe site-ul: CNDV-Euroscola 2019.

Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației a mai parti­cipat la concursul EUROSCOLA în anii școlari 2012-2013, respectiv 2015-2016, ajungând la etapa inter­na­țională de la Parlamentul European din Strasbourg. În anul 2016 a câști­gat competiția și a fost adus la Si­ghetu Marmației trofeul concursului.

Instituția Prefectului-Județul Mara­mureș susține această inițiativă și a încheiat un Protocol de Colaborare cu Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.