• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 Iunie , 2019

Concursul „Beneficiile unei alimentații sănătoase” a ajuns la a III-a ediție

În cursul zilei de joi, 6 iunie 2019, cu începere de la ora 13.00, în sala „Bogdan Vodă” a Consiliului Județean Maramureș s-a desfășurat festivitatea de premiere a școlilor care au participat la măsurile educative a concursului „Beneficiile unei alimentații sănătoase”, ediția a III-a, prinse în cadrul Programului pentru școli al României în anul școlar 2018-2019.

 

În cadrul festivității, copiii au primit ca premii creioane, cre­ioane colorate, pixuri, stilouri, caiete, carioci, acuarele, pensule de desen, cutii/coșulețe pentru fructe și legume, cărți cu rețete culinare sau atlas/carte care să promoveze obiectivele programului și au degustat fructe: pere, struguri, caise, cireșe. La concurs s-au înscris 17 școli din județul Maramureș, fiind premiate 13 unități de învățământ.

Locul I a revenit Școlii Gimnaziale „Ion Popescu” Coaș, pe locul II s-au clasat Școala Gimnazială „Gheorghe Tite” Săpânța și Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Baia Mare, în timp ce locul III a revenit Școlii Gimnaziale „Ion Luca Caragiale” Baia Mare și Liceului Teoretic „George Pop de Bă­sești” Ulmeni. Mențiuni s-au acordat Școlilor Gimnaziale „Lucian Blaga”, „Dimitrie Cantemir” și „Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare, Grădiniței cu Program Prelungit nr. 7 – structura Grădiniței cu Program Normal „Popa Lupu” Sighetu Marmației, Grădiniței cu Program Prelungit nr. 9, structura Grădiniței cu Program Normal nr. 20 Baia Mare, Școlii Gimnaziale „Dragoș Vodă” Moisei, Școlii Gimnaziale Budești și Școlii Gimnaziale Remeți.

Obiectivele concursului au ur­mărit dezvoltarea cunoștin­țelor elevilor instituțiilor școlare din județul Maramureș în privința specificului fructelor și legu­melor, a rolului acestora în alimentația umană, precum și a beneficiilor consumului de fruc­te și legume proaspete.
Totodată, se dorește creșterea pe termen scurt și pe termen lung a consumului de fructe și legume în rândul elevilor și combaterea risipei de alimente, dar și conș­tientizarea elevilor asupra avantajelor cu caracter nutri­țional privind aportul de vitamine și minerale prin consumul de fruc­te și legume în stare proaspătă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.