• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Noiembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Octombrie , 2021

Concurs internațional de istorie și geografie despre Europa Centrală

Consiliul Județean Maramureș, în baza relațiilor de înfrățire cu Voievodatul Podkarpackie din Republica Polonă, invită maramureșenii interesați de geografia și istoria țărilor din Europa Centrală, să participe la Concursul internațional de cunoștințe despre Inițiativa celor Trei Mări, organizat de Fundația Jagiellońska, în format online, în data de 29 octombrie 2021, ora 12.00.


Acest concurs pe teme de diplomație europeană se derulează prin Proiectul „Trimarium, Joc de simulare pentru sus­ți­nerea cooperării în cadrul Ini­ția­tivei celor Trei Mări”, pe care Fundația Jagiellońska îl implementează în cooperare cu parteneri din Polonia, Bulgaria, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croația și România, cu finanțare din partea Ministerului Polonez al Afacerilor Externe. Pe lângă Consiliul Jude­țean Maramureș, partener din România este Universitatea Babeș - Bolyai din Cluj-Napoca.
Proiectul își propune să facă cunoscută Inițiativa celor Trei Mări printr-un quiz internațional de cunoștințe, desfășurat online, care se adresează tinerilor, studenților și cercurilor formatoare de opinii din cele șapte țări partenere din Europa Centrală și de Est, precum și printr-o serie de concursuri organizate în cadrul jocului de strategie polonez Intermarium.
Concursul internațional de cunoș­tințe despre Inițiativa celor Trei Mări se va derula în toate limbile naționale ale partenerilor și va avea loc simultan, vineri, 29 octombrie 2021, la ora 11.00 CET (Croația, Polonia, Slovacia, Slovenia, Ungaria) / 12.00 EET (România, Bulgaria). Cei mai buni trei­zeci de participanți din fiecare țară vor fi recompensați cu diplo­me și premii, vor putea participa la jocul de strategie, iar câștigătorii vor merge în finala internațională, care va avea loc în Polonia.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Detaliile și regulamentul concursului se găsesc pe pagina de internet: www.trimarium.jagiellonska.org

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Biroul relații publice, secretariat ATOP și relații internaționale din cadrul Consiliului Județean Maramureș,
email: bri@maramures.ro,
tel. 0262-211.544.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.