• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 6 Decembrie , 2021

COMUNICAT DE PRESĂ. Colț de Maramureș la misiuni diplomatice ale României

Având în vedere faptul că Ziua Națională a României a fost sărbătorită anul acesta în contextul unor restricții pandemice, Consiliul Județean Maramureș a demarat proiectul „Colț de Maramureș/ Maramureș Corner” în cadrul unor misiuni diplomatice ale României.
„Colțul de Maramureș” repre­zintă o expoziție de obiecte de artizanat cu specific mara­mu­re­șean, printre acestea numă­rându-se: cămeșă, ștergar, clop, năframă, zgărdană, traistă, blid, fus, poartă mara­mureșeană și biserică de lemn în miniatură, pecetar și nelipsita cocardă tricoloră.
Misiunile diplomatice ale Ro­mâniei care au ales să se implice anul acesta în proiectul Consi­liului Județean Maramureș prin prezentarea expoziției „Colț de Maramureș” sunt cele din: Aus­tria, Israel, Rusia, SUA, Unga­ria, Regatul Unit al Marii Bri­­tanii.
Pe această cale, Ionel Ovidiu Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a dorit să transmită un mesaj maramu­re­șenilor care trăiesc peste hotare:
„Ziua Națională a României este cea mai importantă săr­bătoare a tuturor celor care simt românește, indiferent în ce colț al lumii se află. Este ziua în care s-a făurit Marea Unire de la Alba Iulia, eveniment istoric care a dat naștere statului unitar român de astăzi.
Sărbătorim în fiecare an desă­vârșirea unității naționale a Românei cu gândul la toți cei care au luptat pentru înfăptuirea acestui deziderat. Printre pa­trioții semnatari ai celei mai frumoase pagini din istoria Ro­mâniei s-au numărat și delegați maramu­reșeni, mari învățați ai neamului, precum George Pop de Băsești, Vasile Lucaciu, Iuliu Ardelean, Ilie Lazar, Vasile Chindriș, George Bârlea, Gavril Coman, Vasile Timiș Filipan, a căror memorie o cinstim cu recunoștință în fiecare an de 1 Decembrie.
Doresc să felicit toate ambasa­dele țării noastre care au ales ca de Ziua Națională a României să devină un colț viu de pământ românesc, un colț de Maramureș pentru cei care poartă în suflete dragostea de neam și de țară.
La mulți ani, România! La mulți ani, români!”
Biroul de presă al CJ Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.