• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 19 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Septembrie , 2020

COMUNICAT DE PRESĂ A început școala!

Având în vedere perioada dificilă prin care trecem, în contextul deschiderii școlilor și grădinițelor, specialiștii în pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare transmit câteva recomandări părinților.

„În primul rând, dorim să rea­mintim părinților să încerce să transmită copiilor, printr-un limbaj adecvat și exemple practice, adaptate nivelului lor de înţelegere, măsuri de protecție împotriva infecției cu COVID-19, precum purtatul măștii (conform Institutului Național de Sănătate Publică, obligatorie la copiii cu vârsta peste 6 ani și, unde este posibil, la copiii cu vârste mai mici; Academia Americană de Pediatrie recomandă purtarea acesteia de la vârsta de 2 ani), respectarea, pe cât posibil, a distanțării sociale, prin evitarea jocurilor de contact, împrumutarea rechizitelor, a jucăriilor, a împărțirii alimentelor sau a băuturilor, precum și spălatul riguros pe mâini cu apă și săpun”, a precizat medicul șef secție Pediatrie, dr. Lucian Bogdan – medic primar pediatru, Doctor în Științe Medicale.
Specialiștii în pediatrie recomandă părinților să respecte măsurile luate de fiecare unitate de învățământ, conform structurii acesteia, precum și de către autoritățile locale, în ceea ce privește prevenirea infecției cu noul coronavirus.
„Îndrumăm părinţii ca, în fiecare dimineață, înainte de a trimite copilul la școală sau grădiniță, să verifice starea lui de sănătate, iar la apariția oricăror simptome de infecție respiratorie (dureri în gât, febră, tuse și eventual respirație dificilă), dar și a unor manifestări digestive, care nu pot fi legate de alimentaţie (dureri abdominale, grețuri, vărsături, diaree), să nu trimită copilul la școală și să se adreseze medicului de familie, în vederea stabilirii diagnosticului și a tratamentului adecvat”, spune dr. Lucian Bogdan.
Părinții sunt sfătuiți, chiar daca este dificil, ca în această perioadă să evite sau cel puțin să minimizeze contactul copiilor cu bunicii, pentru a-i proteja pe cei din urmă de efectele potențial grave ale unei posibile infectări cu COVID-19.

De asemenea, șeful secției
Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare recomandă ferm părinților copiilor cu boli cronice (malformații congenitale, diabet zaharat, boli autoimune, cancere ale copilului, boli respiratorii cronice, boli renale cronice etc.) să insiste asupra măsurilor de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus și, dacă este cazul, să fie precauți, pentru scăderea riscului de infecție, chiar prin opta­rea pentru sistemul hibrid de învățământ sau școala online.

MANAGER INTERIMAR,
Dr. Pop Vasile-Ioan
Ed. Miia I.C. Ref Comp.
Relaţii Publice SJUBM

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.