• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 15 Iunie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 29 Aprilie , 2021

Colţu meu. O poveste despre URSS

O poveste la care ar trebui toți politicienii să ia aminte.
Abia a murit Lenin, că s-a și descoperit că al doilea om al Partidului din URSS, tovarășul Troțki, este trădător. Atunci, tovarășii Zinoviev, Kamenev, Buharin și Stalin l-au exclus din Partid și l-au exilat. Dar, peste câțiva ani, s-a descoperit că și tovarășii Zinoviev, Kamenev și Buharin sunt dușmani și sabo­tori, motiv pentru care tovarășul Evghenii Iagoda a dat ordin să fie împușcați. Puțin mai târziu, tovarășul Ejov a dat ordin să fie împușcat și tovarășul Iagoda, despre care s-a aflat că este un agent al dușmanilor de clasă.
Nu peste mult timp, se stabi­lește că tovarășul Ejov nu este tovarăș, ci agent al dușmanilor poporului sovietic, deci un trădător ticălos, așa că tovarășul Beria dă ordin să fie împușcat.
După moartea tovarășului Stalin, toți au aflat că și tova­rășul Beria a fost un trădător, așa că mareșalul Jukov dă ordin să fie împușcat.
Dar, foarte curând, tovarășul Hrușciov și-a dat seama că Jukov este dușman și complotist, așa că îl trimite în Munții Urali, într-un post neînsemnat. Apoi, tot tovarășul Hrușciov descoperă că și Stalin a fost, de fapt, un dușman și un trădător. Și, împreună cu el, aproape toți membrii Biroului Politic. Ca urmare, Stalin este evacuat din Mausoleu, iar membrii Biroului Politic și tovarășul Șepilov, care li s-a alăturat, sunt trimiși de Hrușciov care încotro.
Șepilov ajunge în Kirghistan. Peste câțiva ani, se constată că Hrușciov este un aventurier și un dușman. Și atunci tovarășul Brejnev îl pensionează.
Apoi, după un timp, tovarășul Brejnev moare și se află că și el urmărea țeluri trădătoare și a fost cel care a ținut pe loc dezvoltarea Măreței Uniuni Sovie­tice, adică a fost un dușman al poporului. Au mai urmat doi prim-secretari bătrâni, care au murit repede și nimeni nu-și mai amintește de ei. Și atunci a venit la putere tânărul și energicul Gorbaciov.
Și toți s-au lămurit că întreaga conducere de partid a fost for­mată, până la el, din dușmani cu intenții trădătoare...
Dar atunci Uniunea Sovietică
s-a destrămat.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.