• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Noiembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 13 Octombrie , 2021

Colțu' meu. Criza crizelor urmează

Căderea guvernului nu a însemnat sfârșitul crizei politice, ci începutul altei crize. Acum vor trece zile, săptămâni, până vor reuși politicienii să se înțeleagă și să avem un guvern. Până atunci, criza sanitară va șterge cu noi pe jos, iar criza scumpirilor va termina ce nu a reușit să termine criza sanitară.  Deja sunt semne că vor fi scumpiri la alimente.
Am fost dimineață să iau o pâine de la chioșcul de lângă noi. Era mai scumpă  cu 80 de bani. Ceea ce e foarte mult. Reprezintă  cam patru cicluri de scumpiri. În general, se scumpea cu 20 de bani. Acum a sărit la 80 de bani. Pe aceeași logică prevăd că se va scumpi și carnea de porc, de pui și de vită. Ultima și așa e cam scumpă. Asta înseamnă că vom mânca mai puțină carne.  Poate fi bine, dar cu siguranță e o mare porcărie.
Veniturile nu au crescut, în schimb prețurile o iau razna. Benzina s-a scumpit și se va mai scumpi și urmează gazul și curentul cu măririle de preț anunțate. În ritmul ăsta vom ajunge la sapă  de lemn. Cei care  au salariul minim - și sunt mulți - vor  avea de suferit întreit. Dar și cei care au ceva mai mulți bani tot rău le va fi. Salariile majorității nu pot acoperi nevoile curente, firești.  Se vor scumpi și medicamentele și, tot pe  orizontală, analizele medicale, inter­vențiile și câte și mai câte.
Un prieten de-al meu cheltuiește pe medicamentele lunare peste trei milioane de lei. La un salariu de 1500 de lei  în mână, plus uti­lități, plus mâncare și altele. Asta înseamnă că ieși pe minus în fiecare lună. După câteva luni, ajungi la pragul peste care nu mai poți trece. Și urmează falimentul sau ce poate fi mai rău. Cam aici am ajuns în plină  criză politică. În urmă cu un an, ne gândeam că vin cei de dreapta și lucrurile vor merge mai bine. Că social-de­mocrații nu au făcut, nu au dres și că alegerile ne-au adus niște guvernanți mai responsabili. Ce să zic...

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.