• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 29 Noiembrie , 2019

CJ Maramureș și Ansamblul „Transilvania” organizează trei zile de spectacole sub egida „Crezul lor, România noastră”

Consiliul Județean Mara­mu­­reș și Ansamblul Folcloric Național „Tran­­sil- vania” organizează, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie 2019, la Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, trei zile de spectacol sub stindardul „Crezul lor, România noastră”.
1 Decembrie este Ziua Națională a României și are o însemnătate plină de emoție pentru întreaga societatea românească, marcând cel mai important moment din istoria modernă a României, Unirea Transilvaniei cu România. La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adu­narea Națională, lucrările finali­zându-se cu hotărârea de unire ne­con­diționată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate. Acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei și Bucovinei au votat Unirea. 1 decembrie a fost adop­­tată ca Ziua Națională a Româ­niei prin legea 31 din 1990. Ziua Națională a României a fost sărbă­torită între anii 1866 și 1947 la data de ziua 10 mai, iar între 1948-1989, în data de 23 august.
Consiliul Județean Maramureș și An­samblul Folcloric Național „Tran­silvania” invită maramureșenii să sărbătorească românește, ofe­rin­du-le trei spectacole reunite sub lo­zinca „Crezul lor, România noas­- ­­tră”. În 29 noiembrie, cu înce­pere de la ora 19.00, vor încânta audiența 3 SudEst și Voltaj. Ziua de 30 noiembrie este dedicată muzicii folk, astfel că, începând de la ora 18.00, iubi­torii acestui stil muzical pot să îi asculte pe Andrei Păunescu și trupa „Totuși”, Mircea Vintilă, Victor Socaciu, Magda Puskas, Emeric Imre, Cristian Buică, Valentin Moldovan. Ultima și cea mai importantă zi este chiar 1 Decembrie 2019, zi dedicată muzicii populare. Cu începere de la ora 16.00, vor putea fi ascultați Ma­rius Ciprian Pop, Mariana Deac, Cornel Borza, Constantin Enceanu, Cornelia şi Lupu Rednic, Dumitru Dobrican, Florentina și Petre Giurgi, Voichița Nemeș Andreica, Marinel Petreuș, Adriana Ieremieș, Diana Cârlig și Ionuț Bledea, Andreea Ghițiu, Ionuţ Sima, Mariana Cușner, Ionuț Teudan, Gabriela Ardusătan, Florin Gherman, Ghiță Breban, Denis Cupșe, Corul Bărbătesc din Finteușu Mare alături de orchestra și corpul de balet al Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”.
Biletele pot fi procurate de la sediul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” situat pe bulevardul Traian, nr. 8 din Baia Mare, de luni până vineri, între orele 9.00 și 18.00. Iuliana Dăncuș, directorul Ansamblului „Transilvania”, adresează ru­gămintea de a fi punctuali tuturor ce­lor care doresc să participe la spec­­­tacolul folcloric oferit de artiști, de Ziua Națională a României și,
extrem de important, să fie îmbrăcați în haine tradiționale, întregul
moment fiind transmis și în direct
pe TVR3.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.