• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 21 Noiembrie , 2022

Cinstitul Brâu al Maicii Domnului a ajuns la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare

Marţi, 15 noiembrie 2022, seara, credincioșii Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare au trăit o bucurie unică. Într-o procesiune, la ceas de seară, după ora vecerniei, au însoțit, împreună cu toți preoții din municipiu şi din alte localități, interpretând pricesne, racla cu un fragment din Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, de la Biserica cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Baia Mare, unde era așezat de vineri seara, până la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din același oraș, unde a stat până sâmbătă, aproape de ora prânzului.

Cei peste 2.000 de cre­din­cioși, cu prapori, ripide şi lumânări aprinse, au creat o imagine feerică pe străzile băimărene până la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”. Aici, cinstitul odor a fost așteptat, în sunetul clopotelor şi de toacă, în fața sfântului locaș, de mii de cre­dincioși şi, din încredințarea şi cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramu­reșului şi Sătmarului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, l-a preluat şi l-a dus pe brațe până pe solee.

A urmat Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, oficiat de Preasfințitul Părinte Ti­­­motei Sătmăreanul şi soborul de preoți, după care toți cei prezenți s-au închinat cinstitului Brâu.
„Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Iustin al Maramu­reșului şi Sătmarului, preț de câteva zile, începând din seara de 11 noiembrie, a poposit şi încă este în Eparhia Maramureșului şi Sătmarului cinstitul Brâu al Maicii Domnului, adus de o delegație de la Mitropolia de Volos, mai precis de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ignatios. Astfel, în seara zilei de 11 noiembrie a.c., am făcut primirea cinstitului Brâu la Biserica «Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil» din Baia Mare, în prezența credincioșilor din municipiul Baia Mare şi a preoților slujitori. Iată că în această seară binecuvântată de Dumnezeu, în procesiune duhovnicească, a fost adus cinstitul Brâu al Maicii Domnului de la Biserica «Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil» - unde s-a aflat până în seara acestei zile - în procesiune până la Catedrala Episcopală «Sfânta Treime» din Baia Mare, după care am săvârșit slujba Acatistului Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, am rostit un cuvânt de învățătură şi ne-am arătat prețuirea şi binecuvântarea față de Părintele Hristu, care este delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Ignatie de Volos, conferindu-i Ordinul «Sfântul Iosif Mărturisitorul din Maramureş» din partea Prea­sfințitului Părinte Episcop Iustin. Mulțumim Bunului Dumnezeu şi Preacuratei Sale Maici, care a binecuvântat să fie în aceste zile cinstitul Brâu la noi, în Eparhia Maramureșului şi Sătmarului, care va aduce un prinos şi o mare binecuvântare pentru toţi credin­cioșii, care, cu evlavie, așa cum se vede şi s-a văzut, au umplut până la refuz Catedrala noastră Episcopală «Sfânta Treime», au venit să se închine, să spună o rugăciune şi să primească binecuvântare din partea Maicii Domnului. Tuturor care au participat la aceste evenimente emoționante şi de suflet mântuitoare le dorim ajutor sfânt de la Dumnezeu, iar celor care au făcut posibilă această lucrare duhovnicească Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să le înmulțească harul, darul şi binecuvântarea. Începând din ziua de sâmbătă, cinstitul Brâu al Maicii Domnului va fi dus în procesiune şi în Satu Mare, la Catedrala «Adormirea Maicii Domnului», unde vor avea posibilitatea credin­cioșii din municipiu şi nu numai să vină, să spună un gând şi, mai ales, să se roage Maicii Domnului pentru binecuvântare, pentru sănătate, pentru pace, pentru liniște sufletească. Dumnezeu să primească, Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi” a spus Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul.
Așadar, închinarea la un fragment din cinstitul Brâu al Maicii Domnului, cândva imposibil de imaginat, a devenit o realitate a acestor zile pentru credincioșii din Episcopia Maramureșului şi Sătmarului şi pentru credincioși din alte părți, iar Maica Domnului sigur nu rămâne datoare față de ajutorul pe care-l cereți, pentru că, odată cu Brâul, este prezentă Însăși Maica Domnului în Catedrala „Sfânta Treime”.

Andrei Fărcaş,
redactor la revista
„Graiul Bisericii Noastre”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.