• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Octombrie , 2023

Caravana Medicală AUR a încheiat cu succes cea de-a 15- a săptămână de activitate

Caravana Medicală AUR, un proiect de amploare inițiat de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a încheiat cu succes cea de-a 15-a săptămână de activitate. Demarată pe 2 iulie, caravana are ca scop oferirea de servicii medicale gratuite pentru populația României cu o accesibilitate scăzută la unități medicale. Aceasta va străbate întreaga țară până la finalul anului 2024.

 

Până în prezent, Caravana Medicală AUR a oprit în 15 județe din țară, urmând ca, din 23 octombrie, să înceapă activitatea în cel de-al 16-lea județ, Vâlcea. În Vâlcea caravana va staționa în orașele Băbeni și Berbești și în comuna Fârtățești.

 

În județul Argeș, județul cu numărul 15 de pe traseul caravanei, peste 1100 de persoane au beneficiat de servicii medicale în cele trei locații în care a oprit spitalul mobil, comunele Căldăraru, Dobrești și Morărești. Serviciile oferite au inclus 312 analize de sânge, 352 EKG, 360 de consultații oftalmologice, 169 de ecografii și 39 de consultații stomatologice.

 

Zilnic, în cadrul caravanei, au fost prezenți 62 de voluntari care au muncit de dimineața până seara pentru a asigura buna funcționare a acestui proiect. Au fost alături de Caravana AUR în județul Argeș 5 medici, 8 asistenți voluntari. În urma consultărilor, 271 de persoane dintre cele care au venit la caravana AUR au fost direcționate către investigații suplimentare în sistemul medical, cu probleme medii, grave și foarte grave.

 

Caravana Medicală AUR reprezintă îndeplinirea unei promisiuni pe care AUR a făcut-o românilor în 2020, de a aduce servicii medicale esențiale mai aproape de cetățenii care locuiesc în zonele care nu au acces la un spital.

 

Cu fiecare oprire, caravana aduce speranță și ajutor celor care au nevoie, subliniind angajamentul AUR față de sănătatea românilor.

 

În următoarele săptămâni, Caravana Medicală AUR va continua să străbată țara, oferind servicii medicale gratuite și accesibile pentru toți cei care au nevoie. În acest fel, AUR își reafirmă angajamentul de a contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate din România și de a aduce schimbare în viața cetățenilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.