• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 26 August , 2018

Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în Maramureș

Evenimentul a avut loc la Palatul Administrativ din Baia Mare, în sala „Bogdan Vodă” a Consiliului Jude­țean Maramureș, fiind prezenți prefectul Vasile Moldovan, subprefectul Alexandru Cosma, vicepreședinții Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, directorul AJOFM Maramureș, Oana Oșa­nu, inspectorul șef al ITM, Dragoș Năcuță, inspectorul școlar general ad­junct, Camelia Bogdan, consilierii județeni Liliana Moga și Florica Roman, dar și o parte dintre primarii Maramureșului.
Subsecretarul de stat Victor Ionescu a declarat că această campanie a fost demarată anul trecut, sub forma unui program-pilot care a avut ca ţintă lo­calitățile sărace din România, din care foarte mulți localnici au ales să plece pentru a munci peste hotare. A doua etapă desfășurată între 20 august – 25 septembrie se adresează tuturor județelor din țară.
„Credem că informarea și prevenția este mult mai ieftină decât tratamentul, iar cei aproape zece milioane de români plecați înafara granițelor țării trebuie să aibă acces la o informare cât mai bună, mai simplă și mai efi­ci­entă. Ne mândrim cu faptul că România are cea mai mare rețea con­sulară dintre statele lumii, fapt pentru care ne dorim ca românii plecați în străinătate să aibă știință de aria con­sulară în care se află, pentru a putea primi tot ajutorul necesar în caz de nevoie. Felicit județul Maramureș pentru implicarea pe care o are în a atrage acasă românii plecați din țară și știu că, în luna august se orga­ni­zează sărbători în majoritatea loca­lităților județului, la care sunt aștep­tați și cei plecați. O parte importantă a campaniei noastre constă în întâlniri cu autoritățile locale și am observat o deschidere foarte mare atunci când reprezentanți ai Guvernului cer ajutorul administrațiilor din statele membre UE.”, a declarat subsecretarul de stat, Victor Ionescu.
Despre importanța acestei campanii au vorbit și vicepreședinții Consiliu­lui Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, care au subliniat faptul că, prin politicile promovate de Guvernul României, se dorește aducerea acasă a românilor plecați peste hotare. „Împreună cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, am discutat varianta înființării unui Birou al diasporei în județ, care să țină legă­tura atât cu UAT-urile, cât și cu Ministerul pentru Românii de Pretu­tindeni, dar și cu consulatele din sta­tele lumii. Vă felicit pentru această campanie și sper să putem disemina cât mai mult din informațiile transmise.”, a declarat vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș.
Noemi Vida, viceprimarul municipiului Baia Mare a precizat că acest proiect extrem de complex, care implică foarte multă muncă, a venit din necesitatea de a informa cât mai mulți români.
Și Oana Oșanu, directorul AJOFM Maramureș a amintit despre programul EURES, o reţea de cooperare concepută pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în ţările UE 28, precum şi în Elveţia, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia. „În pre­zent, prin acest program sunt puse la dispoziția doritorilor peste 2000 de locuri de muncă în statele membre UE. Facem precizarea că aceste jo­-
b-uri sunt gratuite, iar cei care pleacă dincolo, prin EURES, au siguranța locului de muncă și a faptului că vor fi plătiți pe măsura muncii prestate.”, a arătat directorul AJOFM.
În ceea ce-l privește pe Dragoș Năcuță, inspectorul-șef al ITM, acesta a insistat pe tema readucerii acasă a românilor plecați dincolo, prin ofertarea corectă a acestora cu locuri de muncă bine plătite, educație adec­vată pentru cei mici și servicii de sănă­tate la standarde cât mai înalte.
Camelia Bogdan, inspector școlar general adjunct a amintit despre faptul că ISJ a fost implicat și în proiectul din luna mai, dedicat tinerilor interesați să studieze sau să lucreze în străinătate, ediție care a fost, de asemenea, un real succes. Totodată, Inspectoratul Școlar Județean și-a arătat întreaga disponibilitate de fi parteneri corecți și în acest proiect demarat de MRP.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.