• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Aprilie , 2019

CAMPANIA NAȚIONALĂ „Informare acasă! Siguranță în lume!”

În județul Maramureș a fost lansată CAMPANIA NAȚIONALĂ „INFORMARE ACASĂ! SIGURANȚĂ ÎN LUME!” 2019 - Un cetățean informat, un cetățean câștigat!

 

Manifestarea s-a desfășurat la Colegiul Național „Gheor­ghe Șincai” din Baia Mare, unde a fost prezent se­cretarul de stat Victor Alexeev din Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, respectiv șeful de serviciu Radu Cosma.
Această inițiativă este dedicată pe de o parte, informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării și pe de altă parte, stimulării procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesionale pentru românii care hotărăsc să revină acasă.
Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.
Parteneri ai campaniei sunt: Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.