• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 20 Octombrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Martie , 2019

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a arătat interesată de colaborări cu Județul Maramureș

Luni, 25 februarie 2019, la Palatul Administrativ din Baia Mare, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a primit vizita vicepreșe­dintelui Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, Mihai Bilba și a președintelui Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș.

 

În cadrul întâlnirii au avut loc discuții prin care mediul de afaceri din Republica Moldova și-a exprimat des­chiderea cu privire la noi cola­borări cu județul Maramureș, dar și dorința de intensificare a relațiilor economice dintre cele două entități.

Șeful administrației județene și-a manifestat întreaga disponibilitate de a susține și a promova Mara­mu­reșul în Republica Moldova prin intermediul Camerelor de Comerț și Industrie din cele două țări, dar și intenția de a intensifica relațiile prin formalizarea unor posibile înfrățiri cu administrații publice moldovene.
„La târgurile organizate de Ca­mera de Comerț a Republicii Mol­dova oferim un stand firmelor din România, unde acestea pot să își prezinte produsele, și cred că acest lucru se poate realiza și la târgurile din Maramureș”, a spus vicepreședintele Camerei de Co­merț din Republica Moldova, Mihai Bilba.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș a subliniat faptul că va lansa invitația ca, la expozițiile organizate în viitor să fie prezente și fir­me din Republica Moldova, pentru ca maramureșenii să aibă posibilitatea de a se familiariza cu produsele din statul vecin. Camera de Comerț și Industrie Mara­mureș intenționează să orga­ni­­zeze, în toamna acestui an, prima ediție a manifestării „Fabricat în Repu­blica Moldova”, eveniment în cadrul căruia va oferi un spațiu generos mai multor firme din Republica Moldova și, totodată, va organiza un Forum de afaceri ­internațional Maramureș - Repu­blica Moldova. Întâlnirea s-a încheiat cu un schimb de cadouri de protocol oferite reciproc de cele două părţi.

 

„Deschiderea pe care o arătăm Republicii Moldova a fost deja dovedită de județul Maramureș. Am avut, de-a lungul timpului, diverse colaborări cu raioanele din Republica Moldova, dar și parti­cipări la evenimentele culturale unde am fost invitați. În prezent, suntem în negocieri avansate pentru formalizarea relațiilor dintre județul Maramureș și unul dintre raioanele din Repu­blica Moldova. Din partea conducerii județului Mara­mureș există toată susținerea și consider că, prin depunerea unui efort comun și, în parteneriat cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Maramu­reș, vom putea
genera o dezvoltare a relațiilor economice
și culturale cu Moldova”.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.