• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 20 Ianuarie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Februarie , 2020

Călin Bota - secretar de stat în ministerul Fondurilor Europene

Liberalii maramureşeni au avut o săptămână plină de evenimente şi bune şi mai puţin bune. Din prima categorie face parte numirea ca secretar de stat la ministerul Fondurilor Europene, a lui Călin Bota, preşedintele PNL Baia Mare.Numirea a apărut în Monitorul Oficial,
iar liberalul băimărean a „intrat în pâine” chiar în ziua în care s-a votat moţiunea prin care guvernul Orban a căzut.

 

 

Călin Bota este al treilea secretar de stat din Ma-ramureş şi al doilea li­beral maramureşean care ajunge în guvern. Numirea a fost făcută într-un moment tensionat al politicii româneşti. Se dau lupte crâncene, sau aşa se vede de pe margine, pentru putere, pentru alegeri anticipate sau nu, pentru altele din agendele groase ale politicienilor, cei care conduc ţara.
Numirea lui Bota este bună pentru judeţ, având în vedere că liberalul băimărean este un specialist în economie.
Preşedintele PNL Maramureş, Ionel Bogdan ne-a spus că are mare încredere în Călin Bota şi este convins că va face treabă bună la ministerul Fondurilor Europene, un minister foarte important.
„Eu cred că sunt foarte multe lucruri de făcut, foarte multe lucruri de dus înainte şi foarte multe lucruri care trebuie modificate pentru a permite creşterea gradului de absorbţie al fondurilor europene la nivel naţio­nal. Această funcţie e una care implică responsabilitate nu numai faţă de Maramureş, ci faţă de întreaga ţară. În ce priveşte Maramu­reşul, cu siguranţă voi fi un prieten al maramureşenilor, aşa cum am încercat, şi cred că în bună măsură am reuşit şi până acum. Sper ca prin modul prin care mă voi manifesta acolo atât eu, cât şi colegii din Guvern să reuşim să asigurăm o accesare cât mai consistentă a fondurilor europene care sunt motorul dezvol­tării infrastructurii locale”, a spus Călin Bota.

Pe de altă parte, în ziua în care Călin Bota şi-a început mandatul la minister, în Parlamentul României a avut loc votul pentru moţiunea de cenzură depusă de PSD şi UDMR. A fost un spectacol politic catalogat de mulţi analişti ca fiind ridicol. Cert este că guvernul Orban a fost demis cu 261 de voturi. Erau necesare 233 de voturi. Vor urma consultări ale preşe­dintelui Klaus Iohannis pentru de­sem­narea unui nou premier. La ora la care terminăm minunatul nostru săptămânal, preşedintele Româ­niei urma să anunţe noul premier. Pe surse, ar fi vorba despre Ludovic Orban, o modalitate de a forţa alegerile anticipate.

Legat de situaţia miniştrilor şi a se­cretarilor de stat, trebuie spus că aceştia rămân pe post ca interimari, statutul de interimar permite a ţine sub control problematica ministerelor respective. Adică, ţara nu rămâne necondusă. Dar sunt şi limitări, de exemplu nu se pot da OUG. Din interimat în interimat se va ajunge şi la alegeri anticipate sau se poate merge până la data alege­rilor normale. O politică de vis!
 
 

 

„În ce priveşte Maramu­reşul, cu siguranţă voi fi un prieten al maramureşenilor, aşa cum am încercat, şi cred că în bună măsură am reuşit şi până acum. Sper ca prin modul prin care mă voi manifesta acolo atât eu, cât şi colegii din Guvern să reuşim să asigurăm o accesare cât mai consistentă a fondurilor europene care sunt motorul dezvol­tării infrastructurii locale”.
Călin Bota

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.